Toplumsal Haber Merkezi

Memleket Hareketi'ni kuran ve yeni partiyle devam etme kararı alan Muharrem İnce, 2018 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kendisini aday gösteren CHP'den istifa ettiğini açıkladı. ABD'den demokrasi dilenenlerle yolunu ayırdığını belirten İnce, "Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerle yolumu ayırıyorum. Atatürk'e kefere diyenlerle yolumu ayırıyorum" diyerek devam etti.

Ankara'daki ofisinin önünde bir basın açıklaması yapan Muharrem İnce, yeni partinin kuruluş hazırlıklarının da devam ettiğini, logo ve isim gibi konularda yakında açıklama yapacağını söyledi ve Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda en çok oyu alan muhalefet adayının CHP'li olması durumunda ikinci turda destek vereceklerini de iletti.

İnce'nin açıklamalarından satırbaşları şöyle:

– Potansiyeline güvenmeyip dostlarına bel bağlayan tek ana muhalefet CHP’dir. CHP artık bir tabeladan ibaret, benim hedefim 50+1.

– Atatürk’ün kurduğu CHP kendi ilkelerinden uzaklaşmıştır. İdeolojik savrulmalar yaşamaktadır. Yöneticiler ile seçmen arasında derin bir uçurum oluşmuştur.

ATATÜRK’E KEFERE DİYENLERLE YOLUMU AYIRIYORUM

– Cefasını çekenler başka sefasını sürenler başka. Bugün bir yol ayrımında olduğumu biliyorum. 42 yılın sonunda kafamda siyah saç kalmadı. 42 yıl içinde her kademede görev yaptım. Hâlâ Atatürkçüyüm. Hâlâ kurucu değerlere sımsıkı bağlıyım.

– ABD’den demokrasi dilenenlerle yolumu ayırıyorum. “Mustafa Kemal” deyip, “Mustafa Kemal Atatürk diyemeyenlerle” yolumu ayırıyorum. Grup başkanvekilliği seçimini bile kaldırıp atamaya getiren bu yönetimle yollarımı ayırıyorum.

– CHP aday yapmayınca başka partiden gidip aday olup, bugün CHP’yi yönetenlerle yolumu ayırıyorum. Sahte CHP’li olanlarla yolumu ayırıyorum. FETÖ’cüleri, Sorosçuları koruyanlarla yolumu ayırıyorum.

– Mavi Vatan’ı kavrayamayanlarla yolumu ayırıyorum. “Türkiye maalesef Azerbaycan’a yardım etti” diyenlerle yolumu ayırıyorum. Bu arkadaşlardan ayrılıyorum.

– Teknolojiyi kullanarak, az sonra e-Devlet üzerinden istifa edeceğim. 42 yıllık emek var, gerekçesini yazılı olarak da açıklayacağım.

– CHP’den istifa eden üç milletvekili arkadaşımız (Mehmet Ali Çelebi Hüseyin Avni Aksoy ve Özcan Özel) Memleket Hareketi’ne katılmışlardır. Partimiz kurulunca, TBMM’de İyi Parti’den sonra en çok vekili olan grup olacağız.