Bazı basın yayın organlarında, Manisa'nın Turgutlu ilçesindeki çıkan yangını 2 PKK'linin çıkardığı iddia edilirken Manisa Valiliği, bu iddiayı yalanladı.

Bazı basın yayın organlarında "Manisa'nın Turgutlu ilçesinde, PKK terör örgütü içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren ve orman yakma eylemi için 3 ilde keşif yapıp, yakma eylemini gerçekleştirdikten sonra da kaçma planları olduğu ileri sürülen Suriye uyruklu 2 kardeş, MİT, emniyet ve jandarma ekiplerinin koordineli düzenlediği operasyonla yakalandı." şeklinde bir haber yapıldı. Sosyal medyada da hızla yayılan haber sonrası Manisa Valiliği, yakalanan 2 PKK/PYD şüphelisinin orman yangınları ile ilişkili olmadığını açıkladı.

Manisa Valiliği'nin yaptığı açıklamada "orman yangınlarının şüphelilerinin yakalandığı şeklinde haberler yayınlanmaktadır. Terör operasyonu neticesinde göz altına alınan şahısların devam eden orman yangınlarıyla irtibatlı olduklarına dair herhangi bir bilgi yada bulgu söz konusu değildir." denildi.

Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle:

"Turgutlu'da bugün gözaltına alınan PKK/ PYD şüphelisi 2 şahıs, terör örgütlerine yönelik yapılan istihbarat çalışmaları sonucunda yakalanmıştır. Bazı basın yayın organlarında bu operasyonla ilgili olarak, orman yangınlarının şüphelilerinin yakalandığı şeklinde haberler yayınlanmaktadır. Terör operasyonu neticesinde göz altına alınan şahısların devam eden orman yangınlarıyla irtibatlı olduklarına dair herhangi bir bilgi yada bulgu söz konusu değildir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."