Mafyadan 10 bin dolar aldığı iddiasıyla gündeme gelen AKP'li Metin Külünk, "Finansal darbecilerle hesaplaşıyoruz. Ülkemize diz çöktürmek istiyorlar" iddiasında bulundu.

Merkez Bankası'nın düzkü faiz indirimi kararının ardından Türk Lirası yeniden değer kaybederken, AKP'li Metin Külünk sosyal medya hesabından bir video yayınlayarak, 'faiz gücüyle kendilerine diz çöktürmek isteyenlerin' olduğunu iddia etti.

'KÖLE OLMAYACAĞIZ, DİZ ÇÖKMEYECEĞİZ'
"Dün 15 Temmuz kalkışmasında silahlı girişimi başaramayanlar şimdi dolar ve faiz gücüyle ülkemize diz çöktürmek istiyorlar. Köle olmayacağız, diz çömeyeceğiz" diyen Külünk, özetle şunları söyledi:

Faiz gücüyle ülkemize diz çöktürmek istiyorlar. Bu ülkenin üretimden uzaklaştırılarak faize teslim edilmesinin tarihidir finansal darbeler tarihi. Bugün Cumhurbaşkanımız Tayyip Erdoğan liderliğinde karalı bir irade 'biz üreteceğiz' diyor, 'biz üretimden yanayız, biz istihdamdan yanayız' diyor. 'Bu ülkenin ödediği vergileri faize değil üretime aktaracağız' iradesinin yani finansal bağımsızlığımızı güçlendirmenin adı olan bir mücadelenin içindeyiz. Bunun farkında olmak zorundayız. Dün 15 Temmuz kakışmasında silahlı girişimi başaramayanlar şimdi dolar ve faiz gücüyle ülkemize diz çöktürmek isityorlar. Köle olmayacağız, diz çömeyeceğiz.

'MAFYADAN AYDA 10 BİN DOLAR ALIYOR' İDDİASI
Organize suç örgütü kurmak suçlamasıyla aranan ve yurt dışında bulunan Sedat Peker, yayınladığı videolardan birinde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "Bir siyasetçiye ayda 10 bin dolar veriyor" iddiasına "Benim 10 bin dolar yolladığım bir milletvekili yok ama daha çok yolladıklarım var" yanıtını vermişti. Sedat Peker'in işaret ettiği ismin eski AKP Milletvekili Metin Külünk olduğu iddia edilmişti.