Yargıçlar Sendikası Kurucu Başkanı Ömer Faruk Eminağaoğlu, “Laikliğe Çağrı Birlikteliği” Grubu Ankara Heyeti adına bir açıklama yaparak “Geleceğimizden kaygılıyız. O nedenle laiklik karşıtı saldırılardan kaygı duyan yurttaşlarımızı, illerde benzer platformlarda buluşmaya, belli büyüklüğe ulaşılmasından sonra bir araya gelerek, çözüm aramaya davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Yapılan açıklamada şunlar kaydedildi:

AKP iktidarı, laikliği tümüyle tasfiye ederek çağımızın dini-sosyal değerleri yerine, 7. YY’ın dini değerlerini ikame etmek istemektedir. Türkiye sevdalısı olan bizler bu dayatmayı kabul etmeyeceğiz! Çünkü laiklik medeniyettir, özgürlüktür, bir arada yaşamımızın harcı ve çimentosudur! Halkımız, kendisini Ortaçağ karanlığından korumuş ve koruyacak olan laiklik ilkesini daha iyi tanımalı, hiç değilse komşu İslam ülkelerinin mülteci sefaletine bakarak nedenlerini anlamaya çalışmalıdır.

Laiklik, salt ülke çoğunluğunun inanç anlayışını değil, farklı ve azınlıkların inancını ve inançsızlığını da koruma yetisi olan yegâne kavramdır. Kanıtı ise, bütün mültecilerin ölümleri pahasına Batılı ülkelere kaçmaya çalışmaları, kaçabilenlerin duygularını; “Cennette gibiyim” diyerek açıklamalarıdır. Batılıların bu düzeye ulaşmalarının nedenlerinden biri laikliği kurumlaştırmaları ve korumalarıdır.