Toplumsal Haber Merkezi

AKP iktidarı, gerici söylemleriyle LGBT'leri yok saymaya, hedef göstermeye devam ediyor. İktidar, eşit bir yaşam talebinin dile getirildiği Onur Haftası etkinliklerini bu yıl da bir kez daha yasaklayarak baskı altına almaya çalıştı. İstanbul'da Onur Haftası etkinlikleri Valilik tarafından yasaklandı, birçok etkinliğe saldırıda bulunuldu.

Komünist LGBT’ler Onur Haftası kapsamında Kadıköy’de bir basın açıklaması yapacaklarını duyurmuştu. Temel yurttaşlık haklarını kullanmak isteyen Komünist LGBT’lerin basın açıklaması da iktidar cephesinden gelen tebliğlerle yasaklanmaya çalışıldı. Önce Süreyya Operası yapılacağı duyurulan basın açıklaması, polisin opera binası önünde toplanması üzerine Yoğurtçu Parkı’na çekildi. Polis, Yoğurtçu Parkı’nda toplanan Komünist LGBT’leri burada da engellemeye çalışsa da basın açıklaması polise rağmen gerçekleştirildi.

'KİMİ İNANDIRACAĞINIZI SANIYORSUNUZ?'
Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

Bugün burada toplanabildik; ancak İstanbul Valiliği ve kaymakamlıklar, Onur Haftası ile ilgili birçok etkinliği ve Onur Yürüyüşü’nü yasakladı. Gerekçe milli güvenlik ve kamu düzeni. Faşist mafyaların, her türlü pisliğe bulaşmış para babalarının, dolandırıcıların faaliyetleri milli güvenliğe ve kamu düzenine aykırı olmuyor, ama LGBT’lerin onuru için yürümesi aykırı oluyor! Kimi inandıracağınızı sanıyorsunuz?

Yasaklarınız mücadelemizi ancak büyütür!

İlan ediyoruz: LGBT’ler bu ülkenin eşit yurttaşlarıdır! Bu ülkedeki herkes kadar nefes almak, aşağılanmadan, itilip kakılmadan, sömürülmeden, onurlu yaşamak haklarıdır!

Yalnız kalmayacağız. Birbirimizin elinden tutacağız, örgütleneceğiz. Haklarımızı sonuna kadar savunacağız!

Eşit yurttaşlık sosyalizmde!

Komünist LGBT'ler tüm LGBT'leri insanca bir yaşam, ve eşit yurttaşlık hakkı için sosyalizm mücadelesine çağırdı.

TAKSİM'DE YENİDEN BİR ARAYA GELECEKLER
Haber merkezimize ulaşan Komünist LGBT’ler, bugün de saat 17.00’de Taksim’de buluşacaklarını söylediler.