Toplumsal Haber Merkezi

Yolladığı SMS'lerle, Türkiye'nin dört bir yanına astırdığı afişlerle yurttaşlardan 10 liralık bağışlar isteyen Kızılay'ın toplanan bu paraları harcadığı yerlerden biri daha ortaya çıktı.

AKP'li yıllarla birlikte iktidarın arka bahçesi haline getirilen ve skandalların merkezine oturan Kızılay, yoksullara, afetzedelere yardım etmesi gereken bağışlarla ana akım medyaya pR çalışması düzenliyor. Kızılay'ın ana akıma gönderdiği ve içinde çeşitli eşantiyonlar bulunan devasa kolilerde altılı sodanın yanında bir de kuşe kağıda basılmış büyük boy bir '2019 Faaliyet Raporu' bulunuyor. Ancak aynı faaliyet raporlarına nedense Kızılay'ın internet sitesinden ulaşılamıyor...

BİR DÜNYA KIZILAY KOLİSİ GELMİŞ
Habertürk sunucularından Mehmet Akif Ersoy, kuruma onlarca Kızılay kolisi geldiğini belirttiği bir canlı yayın yaptı. "Aşağıda bir dünya Kızılay kolisi vardı" diyen Ersoy "Bundan rahatsız oldum ve paylaşmak istedim. Çünkü işinizin bu olmadığını düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

İKİ YIL ÖNCESİNİN FAALİYET RAPORU
Kolinin içinden, altılı Kızılay maden suyu, isme özel bir mektup, kahve termosu, beşli maske ve küçük bir dezenfektanla birlikte kuşe kağıda basılmış ve epey maliyetli olan bir faaliyet raporu çıktı. Ancak faaliyet raporu bitirdiğimiz 2020 yılına değil 2019 yılına aitti. Ersoy "Bu çok gereksiz olmuş ya. Biz çok şükür soda alabiliriz. Sizin bu paraları harcayacağınız başka yerler olmalı" ifadeleriyle duruma tepki gösterdi. toplumsal.com.tr'den alınmıştır.

Ersoy canlı yayınında bahsetmedi ama koli ve içindeki malzemelerin temini, basımı, kargosu gibi maliyet kalemlerinin kimlere ihale edildiği de merak konusu oldu.