İstanbul Sarıyer’de Alp E. isimli şahıs, komşusun sahipli köpeği ‘Nero’yu silahla ateş ederek öldürdü. Köpeğin öldüğünü gören bakıcısı gözyaşlarını tutamadı. Katil gözaltına alındı.

Sarıyer, Yeniköy mahallesinde dün meydana gelen olayda, Alp E. isimli şahıs komşusu ile tartıştığı sırada, Nero isimli köpeği başından vurarak öldürmüştü. 

Paylaşılan görüntülerde, köpeği tabanca ile vurarak öldüren Alp E.’nin iddia ettiği gibi köpeğin bir saldırı gerçekleştirmediği, Sadiye E.’nin özel mülkün kapısını zorlayarak içeri girmesinden sonra koruma içgüdüsü ortaya koyduğu, o ana kadar bahçede sakin sakin gezdiği görülüyor.

DAHA ÖNCE DE BAŞKA BİR KÖPEĞİ ARACIYLA EZMİŞ
Dün yaşanan olayda Alp E., belindeki silahla 8 yaşındaki Alman kurdu Nero’yu kurşunlamış ve öldürmüştü. Alp E.’nin geçtiğimiz yıllarda da başka bir komşusunun köpeğini aracıyla ezerek öldürdüğü ortaya çıktı.

E.’yi gözaltına alan polisin olay ilgili çalışması sürüyor.

Nero'nun sahibi Can Özula, “Söz konusu kişi komşum olur. 5-6 metre arayla oturuyoruz. Köpeğim arkadaşım tarafından beslendikten sonra yürüyüşe çıkmışlar. Yürüyüş bittikten sonra bakıcı müstakil evimin kapısını aralayıp, tasmasını çıkarıp “Hadi gir oğlum” demiş. Köpek de içeri girmiş. O sırada köpeğimi öldüren kişi, “Neden tasmayı çıkarıyorsun?” diyerek arkadaşıma bağırmış. Aralarında tartışma çıkınca haliyle Nero havlamış. Bunun üzerine belindeki tabancayı çıkararak iki kez ateş etmek suretiyle Nero’yu öldürmüş. Yıllardır beni ve köpeğimi o çevrede yaşayan herkes bilir. Şahıs ile bir husumetim, geçmişte yaşanan bir tartışmamız yoktu. Selamlaşırdık. Köpeğim kesinlikle saldırgan değildi” diye konuşmuştu.