Toplumsal Haber Merkezi

Dün akşam saatlerinde İstanbul İkitelli Mahallesi’nde Eren Yılmaz isimli yurttaş kimliği belirsiz kar maskeli kişiler tarafından silahlı saldırıya uğradı.

Vücuduna isabet eden 6 kurşunla ağır yaralanan Yılmaz, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı.

Yılmaz’ın vücuduna isabet eden 6 kurşunun belden yukarısına isabet edenleri, dün gerçekleştirilen ameliyat sonrası çıkarıldı. Fazla kan kaybettiğinden dolayı vücudunda kalan diğer kurşunların ikinci bir ameliyat ile alınacağı belirtilmişti.

Yılmaz bugün ikinci kez ameliyata alındı. Yakınları sosyal medya hesaplarından AB Rh+ kana ihtiyaç olduğunu duyurdu.

Hastanenin polis ablukası altına alındığını belirten yakınları, Eren Yılmaz’ın mücadele ettiği uyuşturucu çeteleri tarafından vurulmuş olabileceğini belirtti. 

HASAN FERİT GEDİK'İ DE 6 KURŞUNLA VURMUŞLARDI
Eren Yılmaz'ın uyuşturucuya ve çeteleşmeye karşı mücadele vermesi akıllara Hasan Ferit Gedik'i getirdi. 

21 yaşındaki Hasan Ferit Gedik de 29 Eylül 2013’te Gülsuyu’nda uyuşturucuya karşı yürüyüşte, çeteler tarafından protestocuların üzerine ateş açılması sonucu vurularak hayatını kaybetmişti.

Otopsi raporunda Gedik’in altı kurşunla vurulduğu ortaya çıkmış ve vurulduğunda üstünde olan giysileri, yani olayın delilleri ise kaybedilmişti.

AMELİYATI 5 SAAT SÜRDÜ
Tutuklu ve Hükümlü Aileleri ile Dayanışma Derneği (TAYAD), çeteler tarafından vurulan Eren Yılmaz'ın sağlık durumu hakkında Toplumsal'a açıklamada bulundu. 

TAYAD'lı aileler, 2'nci kez ameliyata alınan Yılmaz'ın 5 saat sonra çıktığını ve hayati tehlikesinin sürdüğünü belirtti.

Yılmaz'ın vücudundaki bütün kurşanların çıkarıldığını belirten TAYAD'lı aileler şu ifadeleri kullandı:

Eren’in ameliyatında kan değerleri düşük olduğu için sadece sol bacağına müdahale edildi, platin takıldı. Sağ bacağa müdahale edebilmek için doktor biraz daha zamana ihtiyacı var dedi. Bugünkü ameliyat durdu ve yoğun bakıma alındı. 2’nci ameliyatıyla birlikte bütün kurşunlar vücudundan çıkartıldı. Diğer bacağına müdahale edebilmek için kan değerlerinin normale dönmesi bekleniyor.