Toplumsal Haber Merkezi

HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan ve beraberindeki heyet, DEVA Partisi Genel Merkezi’ni ziyaret ederek, Genel Başkan Ali Babacan ve beraberindeki heyetle görüştü. Ekonomik, sosyal, hukuki ve siyasi sorunların ele alındığı görüşme yaklaşık bir saat sürdü.

Görüşmeye ilişkin DEVA Partisi’nden yapılan açıklamada Babacan’ın ‘temel hak ve özgürlüklerin korunmasının ve hukukun üstünlüğünün temel bir ilke olduğunu vurguladığı’ kaydedildi. Ayrıca, Babacan’ın sorunların meşru demokratik siyaset zemininde çözülmesi gerektiğinin altını çizdiği vurgulandı.
HDP’den görüşme için yapılan açıklamada ise ağırlıklı olarak 'yeni anayasa tartışmaları ve kayyum gaspları konuşulduğu’ belirtildi.

'YENİ ANAYASA TÜRKİYE'YE HİZMET ETMEYECEK'
Gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Buldan, yeni anayasa tartışmalarına ilişkin duruşlarının net olduğunu açıkladı. Buldan ''Hükümetin belirlediği bir yeni anayasanın Türkiye'ye hizmet etmeyeceği, faydalı olmayacağı kanaati taşıyoruz''dedi.

Buldan, sözlerine şöyle devam etti:

HDP olarak toplumun tüm kesimleriyle ortak bir anayasanın çıkarılması konusunda hemfikiriz. Sadece hükümetin belirlediği bir yeni anayasanın Türkiye'ye hizmet etmeyeceği, faydalı olmayacağı kanaati taşıyoruz. Elbette bütün muhalefet partilerinin görüşlerinin alınması önemlidir ama toplumun diğer kesimleri, sivil toplum örgütleri başta olmak üzere toplumun tüm kesimlerini bu sürecin içerisine dahil etmekte fayda var.