HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Meral Danış Beştaş ittifak tartışmalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

Halk TV'den Hazar Dost’a konuşan Beştaş, HDP’nin yüzde 10’un üzerinde oy aldığını belirtirken, "parlamento içinde de yüksek bir denge yakalayacağımıza inanan bir yerden konuşuyoruz" görüşünü dile getirdi.

“Bizim ittifaka girme tartışmamız ya da düşüncemiz yok” diyen Beştaş, kendilerinin bu dönemin en demokratik yolunu temsil ettiklerini söyledi.

'ERDOĞAN NE YAPARSA YAPSIN OY ALAMAYACAK'
Beştaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

Önümüzdeki günlerdeki gelişmelere göre halkla beraber karar verilir. Ama şu anlık bir ittifaka girme düşüncemiz yok. Önümüzdeki günlerde HDP’nin yol haritasını açıklayacağız.

Erdoğan'ın "Kürt sorunu çözülmüştür" açıklamasını da değerlendiren Beştaş açıklamaları 'Sorunu hiçleştirme' olarak yorumlayıp "Erdoğan ne yaparsa yapsın Kürt seçmenden oy alamayacaktır" dedi.

KILIÇDAROĞLU'NUN KÜRT SORUNU ÇIKIŞI
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, "HDP’yi meşru organ olarak görebiliriz. Halkın desteği var. Parlamentoya gelmiş, dolayısıyla parlamentonun içinde bulunuyor görevini yapıyor. Dolayısıyla eğer bu sorun çözülecekse meşru bir organla da biz bu sorunu çözebiliriz" demişti.

Bu sözler üzerine MHP Lideri Devlet Bahçeli ise "HDP’yi meşru organ görmek demek, PKK’yı muhatap almak demektir" ifadelerini kullanmıştı. 

Kürt seçmeni yakalamaya çalışan Erdoğan’ın, Kılıçdaroğlu’nun hamlesi sonrasında Bahçeli’nin sert çıkışıyla bu imkanı da ortadan kaldırılmış oldu.