Her iki eli olmayan ve Adli Tıp Kurumu tarafından 5 kez “cezaevinde kalamaz” raporu verilen hasta tutuklu Ergin Aktaş tahliye edilmiyor. Adalet isteyen baba Tahir Aktaş, tüm hasta tutukluların serbest bırakılmasını istedi.

MA’nın haberine göre, her iki eli olmayan ve Adli Tıp Kurumu (ATK) tarafından 5 kez “cezaevinde kalamaz” raporu verilen hasta tutuklu Ergin Aktaş, tüm girişimlere rağmen tahliye edilmiyor. Hapishanedeki kötü yaşam koşullarından kaynaklı ileri derecede tüberküloz hastalığına yakalanan Aktaş, yüksek ateş, terleme ve halsizlik şikayetlerinden sürekli kan tükürüyor. Metris Hapishanesi’nde 2 ağır hasta tutsakla aynı koğuşta kalan Aktaş, yaklaşık 10 yıldır tutuklu.

Aktaş’ın babası Tahir Aktaş, oğluna 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verildiğini hatırlatarak, rapor ve girişimlere rağmen oğlunun serbest bırakılmadığını söyledi. Oğlunun bedenin gün geçtikçe eridiğini anlatan Aktaş, “oğlum tek kişilik hücrede kaldığı dönem KOAH hastalığı başladı. Ardından verem oldu. Kısa bir süre önce ciğerinde leke olduğu tespit edildi. Çocuğum ağır hasta tutsaktır ve derhal serbest bırakılması gerekiyor” dedi.