Gerici Furkan Eğitim ve Hizmet Vakfı lideri Alparslan Kuytul, sosyal medyadan yayınlanan videosunda Adana Emniyeti’ni “İslam düşmanı” olmakla suçladı ve gözaltındaki ‘Furkan gönüllüleri’ne işkence uygulandığını iddia etti. Kuytul, “Adana Emniyeti’ne güvenmiyoruz” diyerek gözaltına alınan cemaat üyelerinin ‘ifade vermeyeceklerini’ söyledi.

Furkan Vakfı’ndan yapılan açıklamada da “Avukatların görüşmesiyle 3 Furkan gönüllüsü kardeşimizin kendileri ile alakalı olmayan bir olay sebebiyle gözaltına alındığını ve olayı üstlenmeleri için 90’lı yılları aratmayan işkencelere maruz kaldığını öğrendik” iddiasında bulunuldu.

Gözaltındakilerin serbest bırakılması için Adana Adliyesi önünde toplanan kalabalık grubun dağılmaması üzerine polis biber gazıyla müdahalede bulundu.

GAZİANTEP’TEN SONRA HEDEF ADANA EMNİYETİ
Gaziantep İl Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, pandemi kısıtlamalarını hiçe sayarak ‘itikaf’ yapacakları gerekçesiyle kentteki 3 camide toplanan Furkan Vakfı üyelerinin gözaltına alınması ve cami içindeki biber gazlı müdahalenin ardından yaşananlar üzerine geçen Mayıs ayında istifa etmişti.

Gaziantep'teki cami provokasyonundan bir gün sonra 3 Mayıs 2021 gecesi, bu kez Adana'da Alparslan Kuytul ve yanındaki kalabalık grup sokağa çıkma kısıtlamasını ihlal edip dışarı çıkarak 22 camide toplanmaya çalışmıştı. Polis ekiplerinin Kuytul ve yanındakilere evlerine dönmeleri yönündeki uyarıları dikkate alınmayınca, 400 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınanlar daha sonra serbest bırakılmıştı.

furkan vakfı