AKP’ye yakınlığıyla bilinen gerici Yeni Akit’in yazarlarından Abdurrahman Dilipak, bugünkü köşesinde “‘Biz'(!)i kıskanıyorlar!” başlıklı bir yazıya yer verdi.

Dilipak yazısında ‘dava’ arkadaşlarına kimi eleştirilerde bulunurken, “Huriler için cenneti beklemek yerine 5 yıldızlı otellerin kıral dairelerinde bekleyen başkaları da varmış. Yeter ki paran olsun” ifadelerini kullandı.

Dilipak, “Ava gittik, ama avlandık. Dönüştürelim derken dönüştük. Para, makam ve güç dönüştürücüdür. Ama önce kendine sahip olmak isteyeni dönüştürür. Öyle olduk. Biz de dönüştük.. Çevremizde ‘yola çıktıklarımız’ yok artık” dedi.

Yazıdan öne çıkan bölümler şöyle:

Birileri bizi kendilerine benzetti bir şekilde. Hatta onlar toplumu Laikleştiremedi, bizi Sekülerleştirdiler. Temelde onlar kazandı. Bizi kendilerine benzettiler ama iktidar ve servet, onların oturdukları makam bizimkilerin eline geçince bundan rahatsız oldular. Daha doğrusu bizi kıskanıyorlar.

Hangi Laiklik, herkes globalist oldu artık, hangi milliyetçilik, hangi halkçılık, hangi devletçilik, dünya global köye döndü, karma ekonomiyi de geçtik Kemal Derviş’in önderliğinde, serbest piyasa ekonomisi de yok yeni normal dönemde. İnkılabçılığa ne oldu sahi! CHP bugün Türkiye’nin en muhafazakar partisi haline geldi. “ÇAP / Çoğunlukçu Azınlık Partisi”.

Sahi “biz” kimiz! Eğer “biz” buysak ben o “bizden” değilim!?.

Ötekilere gelince, “sevinin” işte başardınız. Bizi kendinize benzettiniz. İdeolojik kalıplardan, mitolojik lider bağımlılıklarından, o içi boş, ama kulağa hoş gelen sloganlardan yakanızı kurtarın. Kucaklaşın, çünkü yok aslında birbirinizden pek farkınız, tek farkınız adınız!