Toplumsal Haber Merkezi

Fethullahçı çetenin tanınmış isimlerinden Said Sefa, ARTI TV’de Aris Nalcı ile Haber Aktüel programına katıldı. "İyi Parti'nin önemli isimlerinden bazılarına suikast düzenleneceğini ve bu suikastin neticesinde bunu örgütün yaptığını söyleyeceklerini bürokrasideki önemli haber kaynaklarımdan aldım" dedi.

AKP iktidarının muhalefeti çatıştırma senaryosu ve sonuçlarına dair açıklamalarda bulunan Sefa, İyi Parti'nin önemli isimlerine suikast düzenleneceği ve bu suikasti, HDP ile İYİ Parti'yi karşı karşıya getirmek için “örgütün yaptığını” söyleyeceklerini iddia etti. Sefa şöyle konuştu:

‘BÜROKRASİDE BAĞLANTILARIM VAR’

İYİ Parti'nin önemli isimlerinden bazılarına suikast düzenleneceğini ve bu suikastin neticesinde bunu örgütün yaptığını söyleyeceklerini bürokrasideki önemli haber kaynaklarımdan aldım. Bu haberi alır almaz da bir yayın yaptım. Bir gün bile beklenecek bir durum değil. Her an her şeyin olabileceği bir ülkede yaşıyoruz. İktidarda kalabilmek için toplumsal mühendislik yapan bir yönetimle karşı karşıyayız. Bunu net bir şekilde 7 Haziran 1 Kasım sürecinde gördük. Patlamalar, HDP'ye yönelik olaylar, Barış Mitingi'nde patlayan bombalar... Aslında unutuyoruz Demirtaş'ın Mersin'de bir toplantısında HDP İl Binası'na saksıya patlayıcı konulmuştu. Bunları dizayn ettiler ve belki de Demirtaş aldığı bir haber sonucu ya da orada tesadüfen bulunmaması sonucu kurtulmuştu

GEÇMİŞTE YAPTIKLARINA BENZER PROVOKASYONLAR MI YAPACAKLAR?
Fethullahçı çetenin geçmişte yarattığı provokasyonlar düşünüldüğünde firari Fethullahçının bu sözleri bir itiraf gibi de algılanabilir.  Ayrıca bürokrasideki bağlantılarının kimler olduğu da merak konusu. AKP iktidarının ucu kendine dokunacağı endişesiyle çetenin siyasi ayağına müdahale etmediği dikkate alınırsa Safa’nın bürokraside bağlantıları olduğu iddiası yalan olmayabilir.