Toplumsal Haber Merkezi

CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, 3 Aralık'ta yaptığı açıklamada, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeleri arasında bulunan Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un evine en az 5 maaş girdiğini söylemişti.

Özel, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Evine en az 5 maaş giren Pergolacı Fahrettin, kendi maaşına yüzde 20 zam yapmış. Yetmemiş, fazladan maaşları için ödemesi gereken vergiyi de Borsa İstanbul’a ödettirme kararı almış” ifadesini kullanan Özel, “Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceklerdi, ezilmeyen tek vatandaş Fahrettin Altun” demişti.

WHATSAPP'TAN SAVUNMA VERDİ
Altun, söz konusu haberler sonrası bir whatsapp grubunda açıklamada bulundu. İlgili açıklama aynı grupta bulunduğu düşünülen yandaş Sabah yazarı Hilal Kaplan tarafından sosyal medyada paylaşıldı.

Hilal Kaplan "Altun çiftine yönelik '5 maaş' iftirası hk İHL grubuna yazdığı mesajı izniyle yayınlıyorum Altunlara atılan iftiralar, eşimle bana atılanlara çok benzediği için bu meseleyi 'kişisel' alıyorum. Ama ne yapsak/desek de müfteriliklerine devam edecekler biliyorum..Allah ecrini verir" ifadeleriyle bu mesajı paylaştı.

Söz konusu açıklamada Altun, Borsa İstanbul'dan gelen maaşa dokunmadığını, hayra harcadığını, yönetiminde olduğu üniversiteden kendisinin ve eşinin maaş almadığını söyledi.

Fahrettin Altun'un Whatsapp mesajı