Sakarya'nın Hendek ilçesinde ve Eskişehir'de eş zamanlı patlama sesleri yurttaşlarda paniğe yol açtı. Gerçekleşen iki patlama ile ilgili resmi bir açıklama yapılmazken Hendek'te yaşanan patlamanın bir su fabrikasında gerçekleştiği öne sürüldü. İlçenin tamamından duyulan patlamanın nedenini belirlemek için ekipler, araştırma başlattı.

Hendek'te saat 16.30 sıralarında patlama sesi duyuldu. Şiddetli patlama, ilçenin tamamında duyuldu. Patlama sesinin ardından Jandarma, AFAD, Sakarya Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı ekipler, bölgeye sevk edildi. Patlamanın nedeni araştırılıyor.

BİR PATLAMA SESİ DE ESKİŞEHİR'DEN
Eskişehir'de de saat 16.35 sıralarında patlama meydana geldi. Sesi duyan birçok vatandaş hemen 155 Polis İmdat ve 110 İtfaiye İhbar hatlarını aradı. Onlarca çağrı alan hatların hemen hepsinde vatandaşlar, kendi sokaklarında patlama olduğunu öne sürdü. 

Öte yandan patlamanın tüm Eskişehir genelinde duyulması, akıllara geçmiş yıllarda da yaşanan askeri uçakların ses hızını aşması nedeniyle meydana gelen 'Sonik' patlamayı getirdi.

Olayla ilgili henüz resmi bir açıklama yapılmadı.

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi patlamaya ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Olumsuz bir durumun söz konusu olmadığı belirtilen açıklamada "Kıymetli hemşehrilerimiz, şehrimizin birçok noktasında duyulan yüksek ses, uçağın ses duvarını aşmasından kaynaklanmıştır. İtfaiyemiz başta olmak üzere belediyemize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değildir." ifadelerine yer verildi.