Geçtiğimiz günlerde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Meclis’te yaptığı konuşmada HDP’li vekillere yönelik hakaret içeren ve tehditkâr söylemlerde bulunmuştu. Soylu’nun bu açıklamaları tepkileri de beraberinde getirdi. TBMM’de basın toplantısı düzenleyen Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Erkan Baş, Soylu’nun konuşmasına yönelik sert açıklamalarda bulundu.

Bütçe görüşmelerinin 8 gündür sürdüğüne ve TİP’in söz almasını bu sürede engellendiğini belirten Baş “Hep söylüyoruz; mesele bizim konuşup konuşmamız değil, mesele işçi sınıfının, emekçilerin, halkın sesinin kısılması” dedi.

Türkiye’nin birçok yerinde işçilerin hak mücadelesi verdiğini, eylemler yaptıklarını belirten Baş “Direnen işçilerin sesinin duyurulması, destek ve dayanışma örgütlenmesi önemlidir. Hepimiz adına direniyorlar” ifadesini kullandı.

'TİN'İN BOĞAZINDAN NATO'NUN PARALARI GEÇİYOR'
CHP Grup Başkanvekili Engin Altay’ın “millet aç, midesine kuru ekmek dışında bir şey girmiyor” sözlerine AKP’li Şahin Tin “o zaman aç değiller demek” karşılığı ile tepki çekmişti.

AKP’li Tin’in bu söylemine yönelik de açıklamalarda bulunan Baş, şu ifadeleri kullandı:

Şahin Tin’in NATO’ya iş yapan bir iş adamı olduğunu ifade eden Baş, “Ama arada NATO’yu ABD’yi lanetleyen sözler de söylüyor. Yerseniz... Yemiyoruz Şahin Tin! Senin boğazından NATO’nun paraları geçiyor ama biz onurumuzla yaşıyoruz. Şahin Tin’in boğazından yalnızca NATO parası da geçmiyor.

SOYLU'YA AĞIR ELEŞTİRİLER
TİP Genel Başkanı Baş, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun geçen hafta Meclis’te HDP’li vekillere yönelik yaptığı konuşmaya ilişkin de açıklamalarda bulunurken, “Eskiden bir hortum Süleyman vardı, Beyoğlu’nda onun icabına bakmıştık. Bu Süleyman’dan da biz korkmayız, halk korkmaz. Ama Saray’daki dikkat etsin, bizden söylemesi” ifadelerini kullandı.

Süleyman Soylu’nun Fethullahçılara övgüler düzdüğü, AKP’ye küfürler ettiği dönemler olduğunu dile getiren Baş, “bunu getirdiler bakan yaptılar” dedi.

“O ohh diye höykürmesinin nedenini ben size anlatayım” diyen TİP’li Erkan Baş, “Zenginlerin adamları, sarayların adamları, ayakçıları, iş bitiricileri böyledir. Saray’daki ahretliğini yapar, nöbetçiler oh çeker. Küfürbaz Cengiz sömürür, koruması oh çeker. Katar Emiri arazileri yağmalar, ayakçılar oh çeker. Mafya bozuntusu halkı tehdit eder, adamları oh çeker. Kemal Kurkut’un anası ağlar, katili koruyanlar oh çeker. Vatandaş açım diye intihar eder, memleketi yönetenler oh çeker. Süleyman Soylu budur” açıklamasında bulundu.