Toplumsal Özel

Toplumsal Medya Grubu, geçtiğimiz yıl kurucusu olduğu Kuşadası Kitap Fuarı'nın bu yıl düzenlenen ikincisinden çekildiğini açıklamıştı. Bu yıl 30 Temmuz - 15 Ağustos arasında ilçe merkezinde ikincisi düzenlenen fuarda katılımcı yayınevleri arasında yer almayı planlayan Toplumsal, CHP'li belediyenin de yol vermesiyle ilçenin adeta bir korsan kitap cennetine dönüştürülmesini protesto etti ve yazarlarıyla birlikte fuardan çekilme kararı aldı. Bu haberi 30 Temmuz'da bağlı bulunduğumuz Toplumsal Medya Grubu'ndan yapılan açıklamayla duyurmuştuk. Ancak...

CHP'li belediye kılını kıpırdatmayınca olanlar oldu. Aydın'ın yerlisi ve fuarın da katılımcılarından olan yazar Ergün Poyraz, Toplumsal'ın haberinden bir süre sonra ilk reaksiyonu göstermiş ve Kuşadası Belediyesi'nin "korsan kitapçılara destek sağlamak için kendilerine çıkardığı tüm zorluklara rağmen" güzel geçtiğini söylemişti. Malumun ilamı olan bu açıklama, usta yazarın da Aydınlı olması ve fuar sürecini yakından takip etmesi açısından önemliydi. Ancak Ergün Poyraz açıklamalarına sosyal medya hesabı üzerinden devam etti. 7 Ağustos'ta yaptığı bu ilk açıklamanın üstüne 8 Ağustos'ta uzun bir açıklama yaptı ve önemli iddialar ortaya attı. 

CHP'Lİ BAŞKAN AKP'Lİ SABIKALIYLA EL ELE...
Ergün Poyraz'ın yaptığı uzun açıklamadaki başroller, CHP'li Belediye Başkanı Ömer Günel ile AKP döneminde "Belediye Hesap İşleri Müdürü" olarak çalışırken "Kuşadası plajlarını yasalara aykırı olarak işlettirmek, ihale yapmaksızın plajların üçüncü kişilerce kullanılmasına olanak tanımak, belediyeyi zarara uğratmak ve bu suçları birden fazla kez işleyerek görevlerini kötüye kullanmak" gibi suçlamalarla hüküm giyen, cezaevinden çıktıktan sonra Kuşadası Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü olarak atanıp bu kez de adı "ihaleye fesat karıştırmak, nitelikli dolandırıcılık ve rüşvet" suçlamasıyla dosyaya tekrar giren Yusuf Atak'tı.

'ÖMER GÜNEL TİCARETHANELERE ÇÖKTÜ!'
Bölgeyi iyi bilen yazar, Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ile AKP'li belediyeci Yusuf Atak'ın ortak çalıştığını ileri sürdü. Bu iddiasını "Ömer Günel baktı ki; Yusuf cin gibi aldı hemen onu koltuğunun altına. İnsanların yıllarca emek verip geliştirdiği ticarethanelerine çöktüler…" ifadeleriyle aktaran Ergün Poyraz, "Kendileri belediye kasalarını kendi zevkleri için boşaltırken, çalışanların maaşlarını hep eksik yatırdılar insanlar bebeklerine süt bile alamadılar. ama onlarda zevk-ü sefa hiç bitmedi. Misal Kazım Usta’yı yıllarca faaliyet gösterdiği yerden attılar yerine Ömer Günel'in kankası dondurmacıyı koydular…" diye devam etti. 

MECLİS ÜYESİNE ÖZEL ARAÇ
Yazar Ergün Poyraz durmadı. 9 Ağustos'ta daha kısa bir açıklamayla CHP'li Ömer Günel'i bombalamaya devam etti. Poyraz "Kuşadası Belediyesi'nde saltanat" başlığını taşıyan bu iletisinde ise "Kuşadası Belediyesi Başkanı Ömer Günel lüks bir aracı meclis üyesi Funda Şenol'a tahsis etti. Şenol, Renault Megan marka aracı kırtasiyesi eşi ile birlikte kullanıyor. 31 kişiden oluşan Kuşadası Meclisi'nde Funda Şenol'a sağlanan bu ayrıcalık bazı meclis üyelerinin tepkisini çekti" dedi.

BELEDİYE ÇALIŞANLARI MAAŞ ALAMAZKEN...
Meclis üyesi Funda Şenol'a böyle bir ayrıcalık sağlayan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel'in belediyedeki maaşları ya ödemediğini ya da ancak üçte birini ödeyebildiğini belirten Ergün Poyraz "Çalışanlar bebelerine süt alamazken, hastalanınca doktora götüremezken, Funda Şenol ve bazı yardımcılarının saltanat sürmesi halkın da tepkisine neden oluyordu. Bir süre önce Funda Şenol Belediyede bir odayı kendine makam odası olarak ayırmış, yeni olan koltuk takımları dahil her şeyi değiştirmişti. Ne diyelim? Yuhhhh ki ne yuhhhh!" ifadelerini kullandı.

BAŞKANIN TROLLERİ HAREKETE Mİ GEÇTİ?
Ömer Günel başkanlığındaki CHP'li Kuşadası Belediyesi ise, Toplumsal olarak kamuoyuna duyurduğumuz 'belediye destekli korsan kitap' faciasını ortadan kaldırmak, fuara katılan onlarca yazar ve yayınevinden özür dilemek yerine Kuşadası'nda yarattığı bataklığı büyütüp genişletmeyi tercih etti. Öyle ki, yazar Ergün Poyraz yazdıkları yüzünden parodi bir sosyal medya hesabı tarafından hedef gösterildiğini açıkladı. Dün akşam saatlerinde bu gelişmeyi de aktaran Ergün Poyraz, "Her türlü hukuksuzlukları ortaya dökülen Kuşadası Belediyesi çakma hesaplı bir şerefsiz bulmuş. Saldırtıyor. Ayıp çok ayıp" derken "Yarın savcılığın karşısında böyle havlayabilecekler mi" ifadeleriyle de yaşananları yargıya intikal ettireceğinin sinyalini verdi.