Edirne Cezaevinde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın da aralarında bulunduğu isimler hakkında yeni hazırlanan 3 bin 500 sayfalık Kobane iddianamesine ilişkin Demirtaş’ın avukatı Mahsuni Karaman’dan dikkat çekici bir yorum geldi.

Karaman, iddianamede hükümetin onayıyla yürütülen çözüm sürecinin suç gibi gösterdiğini kaydederek, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın bu nedenle yargılanabileceğini iddia etti.

'GİZLİ TANIK DEĞİL, GİZLİ SANIK’
İddianamenin asıl sürprizinin ‘gizli tanık’  değil, ‘gizli sanık’ olduğuna dikkat çeken avukat Karaman, “3.530 sayfalık yeni iddianamenin asıl sürprizi ‘gizli tanık’ değil, ‘gizli sanık’ galiba. Ankara Başsavcılığı, yeni Kobani iddianamesinde çözüm sürecini suç sayarak Cumhurbaşkanı Erdoğan ve arkadaşlarını da ‘gizli sanık’ yapmış” ifadelerini kullandı.

Gelecekte Erdoğan’ın yargılanmasının altyapısının hazırlanmış olabileceğini söyleyen Mahsuni Karaman, “Çözüm sürecinde bizzat devletin talimatı ile gerçekleştirilen Kandil’e gidişlerin suç sayılması, Erdoğan ve arkadaşlarını da şimdilik ‘gizli sanık’ yapar. AKP’liler farkında mı? Gelecekte, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çözüm sürecinden dolayı yargılanmasının altyapısı mı hazırlanıyor?” ifadelerini kullandı.