AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, İdlib'de yaşanan gerilime ilişkin açıklamada bulundu., İdlib'de yaşanan gelişmelere ilişkin, 'Bir savaş diyebilirim. Tank-zırhlı araçlar imha edildi" diyen Erdoğan, "Rejim zulmü durmadıkça oradan çekilmemiz söz konusu değil' dedi.

Açıklamadan başlıklar şöyle:

Bir savaş diyebilirim. Tank-zırhlı araçlar imha edildi. Rejim zulmü durmadıkça oradan çekilmemiz söz konusu değil. Burada bu zulüm bitecek.

Akşam Sayın Putin ile görüşeceğiz. Saat 18.00 gibi Putin ile telefon görüşmem olacak. Şu an itibarıyla İdlib'deki tüm gelişmeleri ele alacağız. Temennni ediyorum ki sonuç alırız.

Biz nasıl Rusya'dan S-400'den aldıysak, Trump'a söyledim, gelin bize Patriot verin dedik. İkisini de kullanabiliriz. Bize olumlu bir cevap vermediler.

Hafter, bizim için bir muhatap değil. Hafter orada bir maaşlı lejyoner, meşru birisi değil, illegal, gayrimeşru.

Biz nasıl Suriye halkının daveti üzere oradaysak Libya’da da Libya halkının daveti üzerine anlaşmamızı yaptık ve o şekilde Libya’ya gittik. Aramızdaki fark bu.

(Merkel ve Macron, İdlib konusunda) Dörtlü zirve için 5 Mart'ta İstanbul'u teklif ettiler, henüz Putin onlara arzu edilen cevabı vermedi.