Toplumsal Haber Merkezi

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi onuruna verdiği sazlı sözlü eğlencenin görüntüleri sosyal medyada yayınlandı. Arapça müzik eşliğinde yapılan ziyafet sofrasında Erdoğan yemek yerken görülüyor.

TBMM’deki bütçe görüşmeleri sırasında CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, “Arkadaşlar millet aç, perişan. Evet herkesin midesine bir şey giriyor; kuru ekmek giriyor” dedi. AKP Denizli Milletvekili Şahin Tin ise “O zaman aç değil demek” yanıtını verdi. 15 Aralık günü gerçekleşen ‘kuru ekmek’ tartışmasından hemen iki gün sonra Erdoğan, Türkiye'yi ziyaret eden Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi onuruna yemek verdi. Yemeğe katılan konuklardan birinin cep telefonuyla çektiği görüntü sosyal medyada paylaşıldı.

YİYİN EFENDİLER YİYİN...
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Kahramanmaraş Milletvekili Ali Öztunç da duruma “TBMM’de Saray sofrası ve şatafatını anlattığım günün akşamında Saray’da ki eğlence ve şatafat… Ama sanatçı bölümünü eksik söylemişim. Millet kuru ekmeğe muhtaç sarayda ise zevki sefa… Yiyin efendiler yiyin…” diyerek tepki gösterdi.

Ali Öztunç'un açıklamasından sonra #YiyinEfendilerYiyin etiketi Twitter'da Türkiye gündemine yerleşti.