AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, partisinin grup toplantısında Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz indirimiyle ilgili “Faiz sebep, enflasyon sonuç” tezi üzerinden bu kez kendi partililerine yönelik “Bu mücadelede beraber yürüdüğümüz arkadaşlarımızdan faizi savunanlar, kusura bakmasınlar. Bu yolda ben, faizi savunanla beraber olamam, olmam. Bu görevde olduğum sürece faizle mücadelemi sonuna kadar sürdüreceğim ve enflasyonla mücadelemi de sürdüreceğim” ifadelerini kullandı.

Erdoğan’ın bu sözleriyle Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ı hedef aldığı yorumları dün bütün gün boyunca gündemin en konuşulan konuları arasına girdi. AKP’lilerin “Erdoğan, Elvan’ın Meclis Komisyonu ve İstanbul’daki sözlerine kızdı. Çok sürmez, görevden azil gelir” dediği öğrenildi.

Cumhuriyet’ten Selda Güneysu’nun kulis haberine göre Hazine Bakanı Elvan’ın, Erdoğan’ın sözleri sonrası dünkü grup toplantısı bitiminde Meclis’ten en önce ayrılan isimlerden olması da dikkat çekerken Hazine Bakanlığı’nın kulislerinde de “Bakan Elvan en kısa sürede görevden azlini isteyecek” değerlendirmelerinin yapıldığı belirtiliyor. Elvan’ın daha önce Merkez Bankası’nın yeni bir faiz indirimi kararı alacak olmasına karşı çıktığı gerekçesiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’a istifasını sunduğu ancak Erdoğan’ın söz konusu istifayı kabul etmediği iddiaları gündeme yansımıştı.