CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meclis'te bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşma sırasında AKP'li vekillerin bulunduğu sıralardan cumhurbaşkanı adaylığı ile ilgili  "aday ol" sesleri yüksemişti. 

Kılıçdaroğlu, AKP'lilerin bu söylemine "Benim aday olup olamayacağımı size kim söyledi" sözleriyle cevap vermişti. Kılıçdaroğlu'nun bu çıkışı akıllara day mı olacak sorusunu getirdi.

Erdoğan, Azerbaycan’a ziyareti öncesinde Esenboğa Havalimanında açıklamalarda bulundu. Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin de konuşma gerçekleştirdi.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, "Sayın Kılıçdaroğlu'nun nasıl bir adım atacağı konusunda bu bizim derdimiz değil, kendi derdidir. Yaptığı açıklama da cevabı da sulandırılmış bir cevaptır. Eğer aday olacaksa gerçekten düşünüyorsa partisi için de ülkemiz için de isabetli olur" ifadelerini kulandı.

Asgari ücret görüşmeleri hakkında da açıklamalarda bulunan Erdoğan "Görüşmeler devam ediyor. Görüşmelerde bakanlığımız bu görüşmeleri işveren-işçi kesimiyle yürütecekler. Bizim de önümüze gelecek, adımları birlikte atacağız. Temennimiz isabetli, hayırlı bir karar çıkar ve yola devam ederiz." dedi.