AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Yassıada'daki Adnan Menderes Kongre Merkezi'nde 27 Mayıs'ın 62'nci yılı vesilesiyle düzenlenen "Yassıada Mahkemesi Yargılanıyor" temalı anma programında konuştu.

Erdoğan, ''Yassıada, Yaslıada ardından da Demokrasi ve Özgürlükler Adası oldu. Burada orta öğretimden üniversitelerimize stajlarını burada çok farklı bir şekilde yapmalarını arzu ediyoruz. Yaslıadayı iki sene önce Demokrasi ve Özgürlükler Adası haline getirerek yeni bir hüviyete ve görünüme kavuşturduk. Bu süreç içerisinde TOBB ve yüklenici firmaya teşekkür ediyorum. Adeta 60 yıl boyunca yas tutan bu adayı, milletimizin darbecilere karşı zaferi haline dönüştürdük. 62 sene önce hukuk katliamlarının işlendiği bu adada Türkiye'yi adalette ileriye taşıyan etkinlikler düzenleniyor. Çanakkale Şehitliğimiz gibi evlatlarımızın tarih ve demokrasi şuuru kazandığı yer haline getireceğiz" ifadelerini kullandı.

'ORTAMDA SEÇİM YOKKEN...'
Burada yaptığı konuşmada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alan Erdoğan, ''15 Temmuz gecesi millet can derdindeyken, Bay Kemal'in tatlı canını kurtarmak adına kimlerle ne pazarlığı yaptığı elbet ortaya çıkacaktır. Ortamda seçim yokken, 'Başbakan olacağım' diyenlerin de foyaları dökülecektir. FETÖ'cü hainlerin söylemleriyle 15 Temmuz'u lekelemeye çalışanların yularını kimlerin tuttuğu da ortaya çıkacak'' dedi.

'2 NO'LU BARO 1 NO'LU BARO'NUN YERİNE GEÇMELİDİR'
Erdoğan, ''Artık Artık 2 No'lu Baro 1 No'lu Baro'nun yerine geçmelidir. Arkadaşlarımız bu konuda daha çok çalışmalıdır'' dedi.