Objektif Araştırma'nın son anket çalışması yayınlandı. 30 büyükşehir'de 16 bin 140 kişi yapılan anket çalışmasında '2020'nin en başarılı belediye başkanları' ve partilerin son oy oranları belli oldu.

Ankette yer alan "bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusuna verilen cevaplar sonucunda Meclis'e 5 partinin girebildiği görüldü. Ankete katılan yurttaşların yüzde 34'ü AKP derken, yüzde 26.7'lik kesim ise CHP'den yana oy kullandı.

 'En başarılı 10 büyükşehir ilçe belediye başkanı' sıralamasında ise CHP'li Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun % 69.1 ile birinci oldu. İkinci sırayı % 68.5 ile CHP'li Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü alırken listenin üst sırlarında CHP'li belediyelerin yer alması AKP'de şok etkisi yarattı.

EN BAŞARILI 5 BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI CHP'DEN

Ankette yurttaşlar 'en başarılı 5 büyükşehir belediye başkanı'nı da belirledi. En başarılı 5 büyükşehir belediye başkanının hepsinin CHP'li olması dikkat çekti.

En başarılı belediye başkanı % 65.3 ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş olurken onu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu takip etti.

İşte en başarılı 5 büyükşehir belediye başkanı: