Toplumsal Haber Merkezi

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rize programının üçüncü gününde “kentsel dönüşüm” adı altında yapılan çalışmaları incelemek üzere Ayder Yaylası’na gitti.

Rize’nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Ayder Yaylası'ndaki gezisinde Erdoğan’a Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da eşlik etti. Kurum Haziran ayında yaptığı açıklamada Ayder Yaylası’na bir otel açacaklarını ve 1700 araçlık bir otopark yapacaklarını açıklamıştı. Ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı Ayder Yaylası’nın talana açılması tepki çekmişti.

'YIKACAĞIZ' DEDİ
Gazetecilere kısa bir açıklama yapan Erdoğan, "Buradaki hedefimiz inşallah 2022'nin sonunda yeni bir Ayder ortaya çıkacak. Bu yeni Ayder'de altyapısıyla, bütün buradaki konutlarıyla, otoparklarıyla, restoranlarıyla, her şeyiyle inşallah yeni Ayder bizim için turizmde çok ciddi bir çekim alanı olacak ve tabii ki havalimanının bitişiyle beraber de buraya gidiş-gelişler, gerek yurt içi gerek yurt dışı çok daha fazlalaşacaktır. Bu arada kayak turizmine yönelik bir çalışma da devam ediyor" diye konuştu.

Kaçak yapılarla ilgili açıklama yapan Erdoğan, 'Kimse kusura bakmasın, yıkacağız' ifadelerine yer verdi.

Erdoğan’ın daha sonra deniz dolgusuna inşa edilecek Rize-Artvin Havalimanı’ndaki çalışmaları da inceleyeceği belirtildi.