Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile ülkenin çeşitli yerlerinde meydana gelen yangın ve sel felaketlerinden etkilenen ve meydana gelebilecek afetlerden etkilenebilecek vatandaşlar için yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyanın koordinasyon görevi Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı'na (AFAD) verildi.

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayınlanan yardım kampanyası kararına göre valilikler, belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarınca toplanan yardımların aktarılması ya da gerçek ve tüzel kişilerce doğrudan bağış yapılması amacıyla kamu bankaları ve/veya özel bankalar nezdinde açılacak hesaplar Afet ve Acil Durum Yönetim Başkanlığı tarafından duyurulacak. 

Cumhurbaşkanı Kararı'nda şunlar yer aldı:

28 Temmuz 2021 tarihinde başlayan ve başta Akdeniz ile Ege kıyılarındaki iller olmak üzere farklı illerimizde meydana gelen yangın afetleri ile ülkemizin birçok bölgesinde meydana gelen sel afetlerinden zarar gören ve bundan sonra meydana gelebilecek yangın ve sel afetlerinden zarar görecek afetzedeler için yardım kampanyası başlatılması hakkında ekli kararın yürülüğe konulmasına, 5902 sayılı kanunun 23'üncü maddesinin ikinci fırkası gereğince karar verilmiştir.