Toplumsal Haber Merkezi

Şanlıurfa Valiliği’ne 11 Mayıs 2022’de yayımlanan Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile atanan Salih Ayhan'ın göreve geldikten yaklaşık 40 gün sonra şeyhlerle bir araya geldiği geçtiğimiz günlerde gündeme gelmişti.

Olayın gündeme gelmesinin ardından Vali Ayhan’ın şeyhlerle bir araya gelmesini meşrulaştırmaya çalışan AKP'li Şanlurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Nakşibendi tarikatının Gaznevi kolunun manevi lideri kabul edilen şeyh İzzeddin Aksan’ı ziyaret etti. 

“Olağan olan devlet yetkililerinin kanaat önderlerini ziyaret etmeleridir” sözleriyle bürokratların tarikat şeyhlerini ziyaret etmesini olağan göstermeye ‘çabalayan’ Beyazgül, “Olağan olmayan ise bu ziyaretlerin olumsuz şekilde manşetlere taşınmasıdır” sözleriyle konuyu haberleştiren gazetecileri hedef gösterdi.

EMİNAĞAOĞLU'NDAN BEYAZGÜL'E TEPKİ
Eminağaoğlu, Beyazgül'ün şeyh Aksan'ı ziyaret etmesine sosyal medyadan tepki gösterdi. Eminağaoğlu, "Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı'nın, Şanlıurfa Valisi'ne destek adı altında yaptığının anlamı, seçimlerin de yaklaştığı bir dönemde, din sömürüsü ile halkı tahrik etmek, Vali'nin görevden el çektirme ve adli soruşturma gerektiren anayasa dışı eylemine iştirak etmektir" dedi.