DEVA Partisi Kurucu Üyesi Oğuzhan Aygören’in Cumhurbaşkanlığı kararıyla Boğaziçi Üniversitesi rektörlüğüne atanan Melih Bulu’nun rektör danışmanı olarak atanması hakkında DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı İdris Şahin’den açıklama geldi. Şahin, Clubhouse uygulaması üzerinden yaptığı açıklamada, “Eğer Oğuzhan Hoca bu görevi kabul ederse, partimiz ile yolları ayrılacaktır” dedi, Aygören görevi kabul etmeyeceğini açıkladı.

Şahin, Aygören’in gıyabında gerçekleşen bir atamayla Rektör Yardımcılığı görevine geldiğini belirterek, “Oğuzhan Hoca bunu yüksek ihtimalle geri çevirecektir” şeklinde konuştu.

Aygören’in atamayı kabul etme konusunda özgür olduğunu ancak Boğaziçi Üniversitesi’ndeki rektörlük sürecinin başından bu yana hukuksuz bir biçimde gerçekleştiğini kaydeden Şahin, “Biz bu hukuksuzluğa parti olarak ortak olamayız. Eğer Oğuzhan Hoca bu görevi kabul ederse, partimiz ile yolları ayrılacaktır” diye belirtti.

Twitter hesabından paylaştığı açıklamada ‘sürpriz bir şekilde atandığını öğrendiğini’ belirten Oğuzhan Aygören de “Bu atamayı kabul etmemin mümkün olmadığını tüm kamuoyu ile paylaşmak isterim” dedi.

Aygören tarafından yapılan açıklama şu şekilde: