Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan görevinden "affını" isteyerek istifa etti.

Resmi Gazete’de yayımlanan cumhurbaşkanlığı kararıyla, Hazine ve Maliye Bakanlığı'na Anayasa’nın “104’üncü ve 106’ncı maddeleri gereği” Nureddin Nebati atandı.

Kulislerdeki iddialara göre Nebati’nin tercih edilmesindeki en önemli faktör, Erdoğan’ın faiz politikasına verdiği kararlı destek.

Ancak, Nureddin Nebati, geçtiğimiz ağustos ayında Süleymaniye'de bir lokantada AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın damadı olan eski Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'la görüntülenmişti. Bu görüşmenin ardından Nureddin Nebati'nin bakan olacağı iddiaları güçlenmişti.

nurettin nebati berat albayrak

'EKONOMİ YÖNETİMİNİ BİLDİĞİNİ SÖYLEYEBİLEN SON KİŞİ GÖREVİNDEN ALINDI'
İyi Parti Milletvekili ve Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndaki değişikliğe ilişkin, "Berat Albayrak ekonomi politika yapıcısı kurumların gölge patronu oldu” dedi.

Yılmaz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Ekonomi yönetiminde bildiğini söyleyebilen son kişi Lütfi Elvan gecikmeli de olsa görevinden alındı. Berat Albayrak ekonomi politika yapıcısı kurumların gölge patronu oldu. Son birkaç yılda olduğu gibi TR artık en uçuk fikirlerin deney laboratuvarı olmaya devam edecektir" ifadelerini kullandı.

durmuş yılmaz