Ekonomistler ve piyasaların ikna olmadığı yeni programa muhalefet partilerinden de tepkiler geldi.

CHP, İYİ Parti ve Gelecek Partisi'nden Albayrak'ın halka yalan sattığı yorumları yapıldı.

Gelecek Partisi Sözcüsü Selim Temurci, Yeni Ekonomi Programı üzerinden Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak'ı sert sözlerle eleştirdi.

Temurci, "Yüzü asla kızarmadan devlet yönetiminde 'yalan'ın nasıl kurumsallaştığını pişkin pişkin anlatıyor" ifadesini kullandı.

Kişisel Twitter hesabı üzerinden yeni programı değerlendiren Temurci, şunları kaydetti:
"Dolar 7.85’i bulmuş, milletin her gördüğünde krizi hatırladığı (baş) bakan bütün kanallarda konuşuyor. Hayır! Başarısız oldum, affımı istiyorum, milletimden özür diliyorum demiyor. Yüzü asla kızarmadan devlet yönetiminde 'yalan’ın nasıl kurumsallaştığını pişkin pişkin anlatıyor. Dünyadan pozitif ayrıştık diyor. İnanmayacaksınız, yeni dengelenme diyor, yeni normal diyor, hatta stratejik reformlar yapacakmış."

Albayrak'ın paylaştığı verilerin doğru olmadığını belirten Temurci şöyle devam etti:

"Hızını alamayarak Kovid-19’la mücadelede 494 milyar TL’lik paket açıkladıklarını söylüyor. Sıkı durun enflasyonu düşürdük, 2021’de yüzde 5.5 büyüyeceğiz diyor. Herkes biliyor Türkiye ekonomisini batırdığını, açıkladığı hiçbir rakamın doğru olmadığını...

Herkes biliyor, sen ve seni orada tutanlar gitmeden bu ülkede hiçbir şeyin daha iyi olmayacağını. Ve herkes biliyor, ülkede artık bizim vazifemizin sadece 3Y ile değil, yalanlarınızla da mücadele olduğunu... Bu ülkenin yeni bir ekonomi programına değil, hukuka ve demokrasiye bağlı yeni bir iktidara ve yeni bir hazine ve maliye bakanına acil ihtiyacı var."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da, liranın dolar ve Euro karşısında kar gibi eridiğine dikkat çekerek, "Ne diyorduk; Türkiye yönetilmiyor, Türkiye savruluyor" dedi.

Sosyal medya hesabından bir paylaşımda bulunan CHP lideri, “Beş gündür bekliyorum. Vatandaşları tebaası sayan ‘sarayın kibirli adamı’ ve ‘sosyete damadı’ ne diyecek diye" ifadesini kullandı ve ekledi:

"Faizler inince, enflasyon düşecekti, Türk Lirası değer kazanacak, dolar - euro düşecekti. Yatırımlar artacak, işsizlik azalacaktı. Faizleri indirmedi diye Merkez Bankası başkanı bile görevden alındı. Ama gelişmeler tam tersine oldu. Enflasyon arttı. Dolar - euro karşısında TL kar gibi eridi. Yatırımlar düştü, işsizlik arttı."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de, "AK Parti, 2023 hedeflerinin 'çöp' olduğunu itiraf etti" görüşünü dile getirdi. 

Akşener, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "AK Parti 2011 yılından beri, 7 seçimdir, 2023 hedefleri diyerek milletimizden oy aldı. Bugün açıklanan Yeni Ekonomi Programı'yla 2023 hedeflerinin 'çöp' olduğunu itiraf etti. Yazık oldu milletimizin hayallerine..." ifadesini kullandı.