Toplumsal ÖZEL

​​Türkiye Suriye'den gelecek haberlere kilitlenmiş durumda. Hatay'daki hastanelere İdlib'deki çatışma bölgelerinden gelen ambulansların ardı arkası kesilmezken spekülasyonlar da gitgide artıyor. Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı da aradan saatler geçmesine rağmen herhangi bir açıklama yapmış değil.

Türkiye'deki ana akım medyanın Suriye'den temel haber alma kaynağı olan Suriye karşıtı ajans ve sosyal medya hesapları da saatlerdir sessizliklerini koruyorlardı. Bu sessizliği cihatçılara yakınlığıyla bilinen Step News haber ajansı bozdu. TSK birliklerinin ve konvoyunun İdlib yakınında hava saldırısına uğradığı konuşuluyordu. Step News saldırı noktalarının Sarakib yakınları olduğunu duyurdu.

Bunun ardından TSK'nın kayıplarına ilişkin de bilgi veren (Bu konuda yazılanları, kaynağın güvenilirliğini sorguladığımız için aktarmıyoruz) haber ajansı, TSK birliklerinin bombardıman sınrasındaki görüntülerini de paylaştı. Bu görüntülere göre, bombardıman sırasında TSK birlikleri binalarda konuşlu vaziyette. Ajans saldırı sonucunda binaların çöktüğünü iddia ediyor ama paylaşılan video bu kısımları içermiyor.


Editörün notu: Görüntüleri yayın ilkelerimiz gereği paylaşmıyoruz...