CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Armağan Çağlayan'ın sunduğu Gör Beni programına konuk oldu.

Gör Beni programında Armağan Çağlayan, CHP Grup Başkanvekili ve Sakarya Milletvekili Engin Özkoç'a TBMM'deki İdlib görüşmeleri sırasında çıkan yumruklu kavgayı sordu.

AK Partili milletvekillerinin kendisine saldıracaklarına dair önceden bilgi aldığını belirten Özkoç, “Onlar organize oldu diye CHP milletvekili ve Grup Başkanvekili olarak TBMM’deki kürsü hakkını bırakamam. Çünkü ora benim kürsüm değil, milletin kürsüsü. O kürsüden ben insanların hakkını ve hukukunu koruyacağım diye yemin ettim. Şahsıma olacak bir saldırı için o kürsüden vazgeçemezdim. Biliyordum saldıracaklarını bile bile çıktım. Ancak bu ülkenin kuruluşundaki enerji teslimiyet enerjisi değildir. Kuruluş ve varoluşundaki enerji mücadele enerjisidir. Teslim olma ruhuyla Cumhuriyet kurulmadı. Mücadele ruhuyla kuruldu” ifadelerine yer verdi.

CHP Grup Başkanvekili Özkoç, 2020'nin mart ayında Meclis'te düzenlediği basın toplantısında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Büyük Orta Doğu Projesi (BOP) eş başkanı olduğunu söyleyerek, "BOP’un eş başkanı olan, 3 milyon Müslüman'ın katline onay veren, şehitlere kelle diyen bir kişi, haysiyetsizdir, şerefsizdir, onursuzdur. Bu kişi Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olamaz!" ifadelerini kullanmıştı. 

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçlamasıyla resen soruşturma başlatmıştı.