CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in Binali Yıldırım'ın oğlu Erkan Yıldırım'a yönelik iddialarına ilişkin konuştu. ARTI TV'de ekrana gelen "Medya Kritik" programında, Kemal Göktaş'ın sorularını yanıtlayan Başarır, Peker'in iddialarını "Oğlum Venezuela'ya tıbbi maske ve kit götürdü" diyerek reddeden eski başbakan Binali Yıldırım'a seslendi.

'MASKE VE KİTİN GÜMRÜK BELGELERİ NEREDE?'
"Başbakanlık yapmış Binali Yıldırım'a soruyorum: Gümrük belgeleri nerede? Bir komisyon kurularak bu konuların hepsi araştırılmalı" diyen Başarır, şöyle konuştu:

Binali Yıldırım dün çıktı, ben güldüm. Keşke çıkmasaydı. 'Kit ve maske götürdü' diyor. O dönem Venezuela'da Coronavirus'ün durumu neydi? Hangi sıfatla götürdü? O dönem senin ülkende maske ve kit karaborsadaydı, niye oraya götürdü? Dibindeki komşuların çok daha kötü durumdaydı, neden Venezuela?

"En önemli soru, böyle bir şey varsa, biz muz cumhuriyeti değiliz, bu gümrükten çıkmıştır. Gümrükten çıktığına göre bunun yazışmaları vardır, Sağlık Bakanlığı yazışmaları vardır. Şimdi bu beyefendi başbakanlık da yapmış bir insan. Kameraların karşısına geçip bunu söylüyorsa 'Gümrük yazıları bu' demeli, değil mi? Siz dalga mı geçiyorsunuz? Bu kadar pisliğe bulaşmış insanları aklamak böyle mi olur?

'PEKER'DEN ÇOK BİNALİ YILDIRIM'IN SÖYLEDİKLERİ GARİP GELDİ'
Meclis'te komisyon kurulması gerektiğini söyleyen Başarır, "Normalde bir organize suç örgütü liderinin söylemlerini ciddiye almam. Ama devlet içinde bu adama koruma, çakar veriliyorsa, bakanlarla ilgili somut bilgiler veriyorsa araştırılmalı. Peker'in söylediklerinden çok Binali Yıldırım'ın söyledikleri garip geldi bana. Tuhaf. Her partiden üyesi olan bir komisyon kurulacak, bunları araştıracağız. Bu kadar kirli para iddialarının olduğun bir durumda bunları hepsini araştırmalıyız'' ifadelerini kullandı. 

'AĞAR, HANGİ SIFATLA YALIKAVAK MARİNA'YI YÖNETİYOR?'
"Susurluk'ta da para-cinayet-kirli para-devlet ilişkileri vardı, burada da aynı şeyi görüyoruz" diyen Başarır, "Ben hep soruyorum, Mehmet Ağar hangi sıfatla Yalıkavak Marina'yı yönetiyor? 5 milyar dolarlık yer. Susurluk'ta bir komisyon kuruldu, davalar açıldı. Bugün hesap veren bir yapı var mı? Hâlâ benim ülkemde bir tane savcı çıkıp bir soruşturma başlatmadı. Sen neredesin Adalet Bakanı?" ifadelerini kullandı.