Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi öğrencisi Enes Kara, kaldığı cemaat yurdundaki baskılara dayanamayarak yaşamına son verdi. Kara, intiharından önce çektiği videoları arkadaşlarına göndererek, cemaat yurdunda yaşadığı baskıları anlattı. Videoda cemaat yurdunda ailesinin zorlamasıyla kaldığını söyleyen Kara’nın, yurtta zorla namaz kıldırdıklarını ve bu durumdan rahatsız olduğunu söylediği görüldü. Kara'nın yaşamına son vermesinin ardından ülke genelinde tarikat ve cemaatlere tepki gösterildi, binlerce yurttaş "cemaatler kapatılsın" dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Enes Kara’nın yaşamına son vermesinin ardından, Cumhuriyet TV’ye açıklamalarda bulundu. Enes Kara'nın yaşamına son vermesine sebep olan cemaat yurduna tepki gösteren Ali Mahir Başarır, cemaat yurtları için "Yasak olmalı" diye konuştu. 

Her eylül ayında milletvekilleri olarak çok zorlandıklarını, çünkü binlerce ailenin çocuğu için barınma yolları aradığını söyleyen Başarır, "Enes ve Enesleri tartışmak zorundayız. Anayasa çerçevesinde özgürlüklerini yaşayacakları bir ülke yaratmak zorundayız" dedi.

ENES KARA GERÇEKLERİ ANLATMIŞTI
Enes Kara yaşamına son vermeden önce yaşadıklarını anlattığı videoda "Son üç yıldır Müslüman değilim. Şu an bir cemaat yurdunda kalıyorum hiç kalmak istemememe, bunu aileme defalarca söylememe rağmen. Beni burada kalmaya zorladılar" demişti.

Kara, namaz kılmaya ve cemaat derslerine katılmaya zorlandığını anlatmıştı.