CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Faik Öztrak, Merkez Yönetim Kurulu toplantısının gündemini kamuoyuyla paylaştı.

Faik Öztrak, ekonomideki son gelişmeleri gündeme getirdi. Merkez Bankası'nın rezervlerinin kuruduğunu söyleyen Faik Öztrak, ülkeye kaynağı belirsiz para girişinin 13,5 milyar dolar olduğunu belirtti, "Kaynağı belirsiz para girişlerinin nedeni nedir?" diye sordu.

Faik Öztrak, konuyla ilgili şöyle konuştu: 

Erdoğan ve şürekâsına göre, Enflasyon geçiciymiş. Ama anlaşılan enflasyonun bundan haberi yok. Dolar çıkmış 9’a, inmez 8’e… Hızla koşuyor 10’a… Sadece son bir buçuk ayda kurdaki hareketlenmeden, Enflasyona 2 puan ilave gelecek. Emtia fiyatlarındaki artışlar da ortada. Bu arada ABD Merkez Bankası parasal sıkılaştırmaya başlıyor.

Polonya, Macaristan, Rusya, Meksika, Brezilya Merkez Bankaları Olası riskleri bertaraf etmek, Milli paralarının değerini korumak için, Faizlerini artırıyor. Ama Erdoğan, Sanki risklerimiz ve başımızdaki belalar azmış gibi, Gece yarısı kararnameleriyle, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın bağımsızlık tabutuna Son çivileri de çakıyor. Merkez Bankası, Merkez Bankası olalı, Böyle zulüm görmedi. Milletin 128 milyar dolarını arka kapıdan buharlaştırdılar. Yetmedi. Üç yılda üç başkan değiştirdiler.

Yetmedi. Zırt, pırt başkan yardımcısı yediler. Yetmedi. Şimdi de Banka’yı Ankara’dan İstanbul’a taşıyıp, Liyakatli kadroları hepten tasfiye etmek istiyorlar. Merkez Bankası kasasındaki rezervleri erittiler. Şimdi türlü cinliklerle rezerve makyaj yapmaya kalkıyorlar. Bu yılın ilk sekiz ayında cari açık 14 milyar dolar.

KAYNAĞI BELİRSİZ PARA GİRİŞİ

Net hata noksandan kaynağı belirsiz para girişi, 13,5 milyar dolar. Kaynağı belirsiz para girişiyle cari açığı finanse edip, Dışarıdan gelen borçla, Kuruyan rezervleri mi makyajlıyorsunuz? Bu kadar büyük bir kaynağı belirsiz para girişiyle, Sadece 2018’de karşılaştık. Kaynağı belirsiz para girişlerinin nedeni nedir? Bunlar acaba hangi baronların parasıdır? Bir açıklayın bakalım. Ekonomide yatırımları ve verimliliği artıran, Tek başına faizlerin seviyesi değildir.