Toplumsal Haber Merkezi

Boğaziçi Üniversitesi'nde kayyuma karşı direniş gösteren öğrencileri ölümle tehdit eden ilahiyat fakültesi dekanı çok hızlı çark etti. Trakya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Cevdet Kılıç, kişisel facebook hesabından yaptığı bir paylaşımla 'Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz' diyerek Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerini ölümle tehdit etmişti.

Gerici Dekan, Facebook paylaşımının gündem olması üzerine açıklamasının üzerinden saatler geçmeden çark etti. Önceki paylaşımına ‘Boğaziçili misiniz Boğazdışılı mısınız bilmem’ ifadeleriyle başlayan Kılıç; bu kelime oyunuyla sosyal medyada alay konusu olunca bu ifadesini şöyle açıkladı:

Facebook paylaşımımdaki cümlenin girişinde yer alan ‘Boğaziçili misiniz Boğazdışılı mısınız’ ifademden kasıt; yasa dışı eylemler neticesinde gözaltına alınanlar içerisinde Boğaziçi üniversitesi öğrencilerinin dışında, öğrenci olmayan ve emniyet kayıtlarına göre birtakım yasa dışı örgütlerle bağlantısı tespit edilmiş pek çok kişinin yakalanması ve yurt dışından ard arda içişlerimize müdahale niteliğindeki açıklamaların gelmesi nedeniyledir.

'BİZ GECE VAKTİ İŞİ BİTİRİRİZ' DEMİŞTİ...
Kılıç’ın asıl tartışılan ifadesi, “Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz” cümlesiydi. Kılıç, bu cümlesiyle öğrencileri açıkça ölümle tehdit etmişti. Gerici dekan, o ifadeyi de şöyle açıkladı:

‘Biz gece vakti işi bitirir ertesi gün işe gideriz. cümlesinde de 15 Temmuz gecesi sokağa çıkılmış, darbe girişimi bastırılmış, ertesi gün de herkes işine gücüne dönmüştür anlamında, yine ‘Sokağa çıkar, memleketi darbecilerin elinden kurtarır, ertesi gün işimize döneriz.’ Düşüncesi vurgulanmıştır. Bu bir şiddet veya nefret söylemi değildir. Bilakis, şiddeti bertaraf edecek bilinç, dirayet ve inançta olanlarla beraber olduğumu belirtmek isterim.

Açıklamasına yine bir tehditle son veren Kılıç, kendisine karşı bir linç kampanyası yürüttüklerini iddia ettiği sosyal medya kullanıcılarına karşı “kanuni haklarını” kullanacağını söyledi.

Editörün notu: Değiştirmeden, yazdığı şekilde verdiğimiz ifadesindeki imla hataları ve anlatım bozuklukları Profesör Kılıç’ın kendisine aittir.