Toplumsal Haber Merkezi

TSK'dan emekli olduktan sonra MHP'de milletvekilliği yapan Korgeneral Engin Alan, Susurluk Davası'ndan hapis yatan emekli Albay Korkut Eken, organize suç örgütü lideri Alaattin Çakıcı ile adı Susurluk ve faili meçhul davalarında sık sık geçen eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar geçtiğimiz 16 Ekim'de Bodrum Yalıkavak Marina'da bir araya gemişti. Bu isimlerin birlikte verdiği 'hatıra' fotoğrafının sosyal medyada paylaşıldığı gün CHP'li siyasetçi Fikri Sağlar için Susurluk kazasından bu yana devam eden koruma kararının kaldırıldığı ortaya çıktı.

Şirin Payzın'ın sunduğu programda dikkat çeken bir açıklama yapan eski Bakan Fikri Sağlar, Susurluk kazasından bu yana, yani 26 yıldır devletin kendisine koruma sağladığını söyleyen Sağlar, “O fotoğrafın çekildiği gün benim de korumalarım kaldırıldı. Tek bir polis, o da çağırdığım takdirde gelecek artık” ifadelerini kullandı.

Sağlar, İçişleri Bakanlığı'ndan koruma talebinde bulunduğunu ancak "tasarruf" denilerek talebinin önce reddedildiğini belirtti.

Üzeyir Çakmaktaş isimli bir şahsın paylaştığı fotoğrafta Alaattin Çakıcı, Mehmet Ağar, Engin Alan ve Korkut Eken'in Yalıkavak Marina'da bir araya geldiği görüldü.