Toplumsal Haber Merkezi

Damat Berat Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifa ettiğini açıklamasının ardından adeta yas ilan eden, hatta AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a istifayı kabul etmeme çağrısı yapan yandaş yazar Rasim Ozan Kütahyalı, ilerleyen dakikalarda dikkat çeken bir paylaşım yaptı. Rasim Ozan Kütahyalı, Albayrak'ın Erdoğan'ın emriyle görevine devam edeceğini öne sürdü.

Kütahyalı, Maliye Bakan Yardımcısı Nurettin Nebati'ye verdiği yanıtta şu ifadeleri kullandı:

Nurettin Bey, Başkanımız Erdoğan'ın emriyle Berat Albayrak görevine devam ediyor inşallah. Albayrak önderliğinde yaptığınız iktisadi devrim daha da hızlanacak. İthalatın azaldığı ihracatın çoğaldığı bir Türkiye. İmalat üssü bir Türkiye. 2023'te cari fazla veren bir Türkiye.

'SÜLEYMAN SOYLU OLAYINDA OLDUĞU GİBİ...'
Albayrak'a "yapma Berat Bey" diye çıkışan Kütahyalı, Erdoğan ile Albayrak'ın birlikte çekilmiş bir fotoğrafını paylaşıp Erdoğan'a da şöyle seslenmişti:

Başkanımız Erdoğan... Lütfen aynen 12 Nisan Süleyman Soylu olayında yaptığınız gibi bu istifayı kabul etmeyiniz. Bu istifa kabul edilmemelidir. Türkiye cari açık belasından Berat Albayrak devrimiyle kurtulma yoluna girmişti. Bu yoldan geri dönülmemeli Sayın Başkan. Reddediniz.

SOYLU'NUN İSTİFASI 2 SAAT SÜRMÜŞTÜ
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, korona virüsü salgınını önlemek amacıyla 10 Nisan gecesi 31 ilde ilan edilen sokağa çıkma yasağıyla ilgili açıklamanın yaklaşık 2.5 saat önce yapılması ve marketlerde yaşanan "izdiham" görüntüleri nedeniyle 12 Nisan'da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla istifa kararı aldığını duyurmuştu.

Soylu'nun söz konusu kararını duyurmasından yaklaşık 2 saat sonra Cumhurbaşkanlığı'ndan bir açıklama yapıldı. Açıklamada, "Bir makam sahibinin istifasını sunması kendi takdiridir, fakat nihai karar sayın Cumhurbaşkanımıza aittir. İçişleri Bakanımızın istifası kabul edilmemiştir, kendisi görevine devam edecektir" ifadeleri kullanıldı. Bu açıklamadan sonra Soylu istifa kararını geri çektiğini duyurdu.