Barış Akademisyeni Cenk Yiğiter, Organize suç örgütü lideri Sedat Peker’e Barış Akademisyenlerine yönelik olarak “oluk oluk kan akıtacağız” sözlerinin arından koruma verilmesini eleştirdi.

KHK ile görevinden uzaklaştırılan akademisyen Cenk Yiğiter, İçişleri Bakanlığı tarafından organize suç lideri Sedat Peker’e 9 Ekim 2015 tarihinde Rize’de ‘teröre lanet’ mitinginde Barış Akademisyenlerini hedef aldığı konuşmasının ardından koruma verilmesini eleştirdi. Yiğiter, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, “Herif bizi tehdit etti, sonra buna koruma vermişler. Bu da esip gürleyip sonra devletim koru beni diyormuş” dedi.

Sedat Peker,  yayınlanan 4. videosunda koruma verilmesiyle ilgili şu iddiaları gündeme getirmişti:

Hadi Özışık, şerefli adam. Ben yurtdışına çıkmışım artık, sen diyorsun ya ‘İş adamı olduğunu söyleyip sonra suç faaliyetleri olduğunu tespit ettik.’ Ben ne zaman çıktım, 1 buçuk sene oldu. Dosya ne zaman hazırlanıyor, üç senedir. Bu dediğim olay ne zaman oldu, taş çatlasın 5 ay. Sen demedin mi ona ‘Ben severim’ diye.

O sana şöyle dedi, ‘bu Sedat Peker’le ilgili çok şey konuşuluyor, bunlar bir şeyler yapıyor olabilirler.’ Sen ‘Ben onu severim’ demedin mi? Bu kadar kısa sürede ne değişti? Benim koruma polisimi sen vermedin mi? Sen uzatmadın mı ondan sonraki sene de?