Türkiye İşçi Partisi Hatay Milletvekili Barış Atay, bütçe görüşmeleri sırasında Diyanet İşleri Başkanlığı'nı kastederek "Babanın öz kızına şehvet duyması haram değildir diye fetva veren Diyanet'in itibarı zedeleniyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü Mercedes'e binen bir başkanı olan kurumun itibarı asla zedelenemez" deyince, AKP sıralarından sesler yükselmeye başladı. Meclis'te gerginlik artınca Meclis Başkanı Levent Gök, araya girerek, "Arkadaşlar sessiz olun bir cevabınız varsa grup başkanvekiliniz verir" dedi. Atay ise "Sinirleneceğiniz çok şey var. Konuşmanın sonunda sinirlenirsiniz" diye konuştu. Atay, konuşmasının sonunda, "Dario Fo’nun bir oyununda bir sözü var: ‘Başımız dik yürüyoruz çünkü boğazımıza kadar b*ka battık.’ Bu sessizlik sansürdür, o da sizin RTÜK’ünüzün itibarı!" ifadelerini kullandı. 

"Sarayın dakikada harcadığı parayla bir ay geçinmeye çalışan emekçi halkımızı selamlıyorum" diyerek sözlerine başlayan TİP'li vekil, AKP'nin 'itibar' söylemini şu sözlerle eleştirdi:

AKP, itibarlı bir parti, bütün varlığı itibar üzerine kurulu. Saraylar, hepsi bu itibarın içinde . Bu lüks şatafat tabii ki olacak, itibardan ödün verilemez. Tabii şahsi itibarlı olursa, bakanlıkların itibarlı olmaması düşünülemez. Misal, sadece 2019'un ilk 11 ayında 430 kadın öldürüldü. 2018 yılında 10 ile 17 yaş arası kız çocukları kendi çocuklarını doğurdular. Bu sayı 2000 ile 2018 yılları arasında 5 bin 821 . Bu tabloyu görünce eyvah Aile Bakanlığı'nın itibarı ne olacak diye korkacaksınız ama korkmayın, Aile Bakanlığı, biri gecen hafta, biri yakın zamanda, 1.161.000, biri 40500 liraya iki toplantı yaparak itibarını kazandı.

Barış Atay, "Kurslarda, cemaat ve tarikat yurtlarında yaşanan tecavüz olaylarında müftülerin, imamların, hocaların adının geçmesi, "Erkek çocuklarında 12, kız çocuklarında 9 yaşındadır bluğ çağı, babanın öz kızına şehvet duyması haram değildir diye fetva veren Diyanet'in itibarı zedeleniyor sanıyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü Mercedes'e binen bir başkanı olan kurumun itibarı asla zedelenemez " dedi.

Grup Yorumun üyelerinin tutuklu olmasını da değinen Atay, "Sinemaya sansür yasağı getirildi, film dağıtımı tekelleştirildi, oyunlar yasaklanıyor, oyucular tutuklanıyor. Bu ülkenin tüm dünyada en çok tanınan müzik gruplarından biri olan Grup Yorum'un kültür merkezi basılıyor, elemanlarının bir bölümü sürgünde, bir bölümü tutuklu. Sadece konser yasakları kaldırılsın diye, yüzün üstünde gündür açlık grevindeler. Haliyle ülkenin kültür sanat kısmındaki itibarı için üzülüyorsunuz ama paniğe gerek yok, çünkü bu bakanlık aynı zamanda Turizm Bakanlığı ve bakanın da çok itibarlı bir turizm şirketi var" diye konuştu.