Toplumsal Haber Merkezi

83 nüfuslu Türkiye için şimdiye kadar 1.2 milyon doz Covid-19 aşısı alınabilmiş olması ve devamı için herhangi bir açıklama yapılmaması tartışmaları beraberinde getirmişti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Çin'den gelecek CoronaVac aşılarının 6,5 milyon dozunun daha Pazartesi sabahı Türkiye'de olacağını duyurdu.

Bakan Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "İnaktif aşıların 10 milyon doz olan ikinci sevkiyatının ilk bölümü (6.5 milyon doz) aşılar pazartesi sabahı ülkemizde olacak. Tedarik planına uygun olarak teslimatlar aşı programı aksamadan devam edecek şekilde elimize ulaşacak" dedi.

'İMTİYAZLILAR AŞILANIYOR' TARTIŞMASI
Türkiye'de şimdiye kadar 1 milyon 238 bin kişiye Covid-19 aşısı yapıldı. İlk olarak sağlık çalışanlarına, huzurevleri ve bakımevlerindekiler ile 90 yaş üzerindekilere yapılan aşı, geçtiğimiz haftadan itibaren 85 yaş üzerindekiler ile eczane çalışanlarına da uygulanmaya başlandı. Bunun yanında AKP'lilerin "devlet büyüğü kontenjanından" aşılandığı da konuşuluyor...

50 MİLYON DOZ SİPARİŞ
Türkiye Çin'den gelecek CoronaVac aşısından 50 milyon doz sipariş verdi. AKP'nin iddiasına göre, aşılar farklı zamanlarda partiler halinde ülkeye ulaştırılacak.