Toplumsal Haber Merkezi

Sosyal medyada paylaşılan bir görüntü Türkiye'nin gündemine oturdu. Görüntüde Ankara-Niğde otoyolunda duran bir TIR'dan inen onlarca insanın kaçak mülteciler olduğu öne sürüldü. Yolun karşı tarafından çekilen görüntüde, TIR'dan inen yaklaşık 60 kişinin yan taraftaki tepeyi tırmanarak araziye doğru yürüdükleri görüldü. TIR’dan inen, yetişkin erkeklerden oluşan grubun ellerinde küçük boy sırt çantası taşıdıkları fark edildi.

Yurttaşlar, sosyal medya hesabından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'yu da ataçlayarak, "Ülkeye gelen insanlardan haberiniz var mı" diye sordu ve bu duruma tepki gösterdi.

VALİLİĞİN HABERİ BİLE YOK...
Öte yandan, görüntülerin sosyal medyada infial yaratmasıyla birlikte Niğde Valiliği'nden de bir açıklama geldi. Niğde Valiliği'nin açıklamasında itiraf gibi bir ifade de yer aldı. Niğde Valiliği, kentte hareket edip kalabalık bir otoyolda duran ve dorsesinden onlarca insan indiren TIR hakkında, görüntüler ancak sosyal medyada yayılınca bilgi sahibi olduklarını açıkladı. Açıklamada "ihbar üzerine" denilmesi, yurttaşların istihbarat ve asayiş çalışmaları hakkında eleştiriler yöneltmesine neden oldu.

Niğde Valiliği'nden gelen açıklama şöyle: