Toplumsal Haber Merkezi

Ankara'nın Haymana ilçesine 60 kilometre uzaklıkta bulunan Boğazkaya Mahallesi'nde ikamet eden Berat Kaya, Sırrı Aydın'a ait olan eşek ile sıpasını gördü. 24 yaşındaki cani Berat Kaya, kendisine ait olan iki çoban köpeğini, tam da anasını emdiği sırada sıpaya saldırttı. Çoban köpeklerinin saldırıp yere düşürdüğü sıpa, parçalanarak öldü...

Berat Kaya isimli cani ise bu anların görüntüsüne kaydederek, sosyal medya hesabında paylaştı. Bunun üzerine yakalanan Berat Kaya gözaltına alındı. Jandarmada yapılan işlemlerin ardından adliyeye gönderilen Berat Kaya, nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı. 

Haymana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Berat Kaya'nın çoban köpeklerini sıpaya saldırtmasına ilişkin sosyal medyada gerçeği yansıtmayan paylaşımların bulunması sebebiyle kamuoyuna bir açıklama yapılması zorunluluğunun ortaya çıktığı bildirildi. 

ÜSTÜ BÖYLE KAPATILMIŞ...
Savcılığın açıklamasına göre, Berat Kaya isimli caninin köpeklerini sıpanın üstüne saldırttığı anda eşek ve sıpanın sahibi de oradaymış. Başsavcılık "Sıpanın sahibi tespit edilerek beyanı alınmış, olay sırasında olay yerinde olduğunu, olayın ani geliştiğini, şüphelinin köpeklerini sıpası üzerine kışkırtmadığını bu nedenle şüpheliden şikâyetçi olmadığını beyan etmiştir" şeklinde bir bilgi verdi. Olayın ani gelişmediği, Berat Kaya'nın köpeklerini saldırtıp sıpayı boğdurduğu anları kaydettiği videoda da görülüyor. Sıpanın sahibi Sırrı Aydın'ın ise olay yerinde olduğu ve Berat Kaya'nın köpeklerini durdurabileceğini bildiği halde "kasıt ve kışkırtma yok" demesi olayın üstünün kapatıldığını gösteriyor. Anadolu'da böyle olayların nasıl çözümlendirildiğini ise anlatmaya gerek yok...

Söz konusu açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

Söz konusu olayda video görüntülerinde saldırıya uğradığı görülen sıpanın sahibi tespit edilerek beyanı alınmış, olay sırasında olay yerinde olduğunu, olayın ani geliştiğini, şüphelinin köpeklerini sıpası üzerine kışkırtmadığını bu nedenle şüpheliden şikâyetçi olmadığını beyan etmiştir. Mevcut kanuni düzenlemeler ışığında sahipli hayvana zarar verilmesi eylemi nedeniyle soruşturma başlatılmış, söz konusu suçun takibi şikâyete bağlı olduğundan müştekinin şikâyetçi olmaması nedeniyle savcılık ifadesi alındıktan sonra şüpheli tutuklanmaya sevk edilmeden serbest bırakılmıştır. Olayla ilgili sosyal medyada yer alan iddialar asılsız olup soruşturma devam etmektedir.