HDP İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, barınma sorununa dikkat çekmek için eylem yapan öğrencileri ziyaret etti. Kaya, iktidarın halktan vergiler toplanıp, Amerika’da milyarlar harcayarak Türkevi açıp şov yapılacağına, öğrencilerin barınma sorunlarını çözmesini istedi.

Devlet yurtlarının yetersizliği, özel yurtların ve ev kiralarının yüksek olmasına karşı gece dışarıda kalarak durumu protesto eden üniversite öğrencilerinin eylemleri birçok kentte devam ediyor.

PİRHA'da yer alan habere göre; Artan barınma sorunu nedeniyle barınamayan üniversite öğrencileri tepkilerini dile getirmek için 3 gündür parklarda yatıyor. Üniversitelileri ziyaret eden Halkların Demokratik Partisi (HDP) İstanbul Milletvekili Hüda Kaya, iktidarın artan barınma krizine çözüm üretmediğini belirtti.

Hüda Kaya, “Biz gençlerimize kaç yüz tane üniversite açtığımızı övüne, övüne bu iktidar anlatırken ama siz binlerce öğrenciye nerede kalacaklar, nasıl okuyacaklar, ihtiyaçlarını nasıl gidilecek bunun çözümünü oluşturmuyorsunuz, bunun politikasını gündem etmiyorsunuz” diyerek iktidarı eleştirerek, “Nasıl bir iktidar zihniyetidir, nasıl bir saray zihniyetidir. Bu saray zihniyeti sadece ülkemizde nüfusumuzun nereden bakarsak bakalım en az 30 milyondan fazlası Süryani’si Hristiyan’ı, Ermeni’si, Ezidi’si, Alevi’si, inananı, inanmayanı farklı inanç ve kimliklerden vatandaşlarımız var” dedi.

Halktan vergiler toplanıp, Amerika’da milyarlar harcayarak Türkevi açıldığına işaret eden Hüda Kaya, “Bizim çocuklarımız burada bakın sokakta. Siz Amerika’da Türk evini Türk Lirası karşılığı trilyonları oraya dökeceğinize, orada şov yapacağınıza, yüzlerce araçla orada konvoy gösterisi yapacağınıza, bizim canlarımız, geleceğimiz, evlatlarımız yer bulamadığı için bakın topraklarda, bakın taşların üstünde, parklarda barınma için çözüm bekliyorlar” diye konuştu.

Gençlerin okumak istediğine ve eğitim alarak ülkenin geleceğinde var olmak istediklerini vurgulayan Hüda Kaya, “Eğitim istiyorlar eğitim. Eğitim almak için de barınma ihtiyaçları var” ifadelerine yer verdi.