İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen MİT görevlisinin ifşa edilmesine ilişkin soruşturma tamamlanarak, 8 kişi hakkında dava açıldı.

Libya'da hayatını kaybeden MİT görevlisinin cenaze törenine ilişkin görüntüleri yayınladıkları iddasıyla haklarında soruşturma başlatılan Oda TV yöneticileri Barış Pehlivan, Barış Terkoğlu ile Yeniçağ yazarı Murat Ağırel'in de aralarında bulunduğu 6 kişi hakkında iddianame hazırlandı. İddianamede gazetecilerin MİT kanununa muhalefet ettiği öne sürüldü. 

İddianamede Oda TV Yöneticileri Barış Pehlivan ve Barış Terkoğlu, Oda TV muhabiri Hülya Kılınç, Gazeteci Murat Ağırel, Yeni Yaşam Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ferhat Çelik, Yeni Yaşam Gazetesi Yazı İşleri Müdürü Aydın Keser şüpheli olarak yer aldı. 

MİT Başkanlığının suç duyurusu üzerine başlatılan soruşturmada, 1'i firari, 6'sı tutuklu toplam 8 kişi hakkında “Devletin Güvenliğine ve Siyasal Yararlarına İlişkin Gizli Kalması Gereken Bilgileri Açıklama, istihbarat faaliyeti ile ilgili bilgi ve belgeleri ifşa etmek" suçlarından TCK 329/1 ve MİT Kanunu 27. maddelerinden kamu davası açıldı.

Gazetecilerin 8 yıldan 19 yıla kadar hapsi isteniyor.