Habertük yazarı Fatih Altaylı bugünkü yazısında "Polisin bir protokolü yok mudur!" başlıklı bir bölüm kaleme aldı. Altaylı yazısında Ceren Özdemir'in katilinin gözaltına alınırken bir polis memurunu bıçakla yaralamasını eleştirerek  "Şair, yazar, gazeteci gözaltına alındığında ya da mahkemeye getirilirken ellerine kelepçe vurulur da, katil yakalandığında kelepçe takılmaz mı!" ifadelerine yer verdi.

Altaylı'nın yazısının ilgili bölümü şu şekilde:

Yıllardır yazar söylerim ama bir değişim olmaz.
Bir kez daha yazıp söylemekte de ayıp olmaz!
Söyleyeceğim değil de soracağım şudur:
“Bu polis kardeşlerimizi kim eğitiyor, nasıl eğitiyor?”
Kırk kere yazdım.

Polisimiz ne olaylara nasıl müdahale edeceğini biliyor ne suçluyu nasıl yakalayıp derdest edeceğini.
İşte son olay.

Ceren’in katili canavar, yakalanıp polis otomobiline bindirildikten sonra da bir polisi bıçaklıyor! Öldürebilirdi ama Allah tarafından emniyet mensubumuz yaralanarak kurtuluyor!

Peki bir şiddet zanlısı bir kişinin nasıl gözaltına alınacağı, nasıl derdest edileceği, nasıl polis aracına bindirileceği ile ilgili belirli bir protokol, belirli bir yöntem yok mu?
Öğretilmiyor mu?
Üzeri aranmıyor mu?

Hadi arandı bulunamadı ya da bazen bir kemer, bir ayakkabı bağı bile bir cinayet aleti olabilir, polis aracına bindirilen kişinin ellerini kelepçelemek çok mu zor!
Şair, yazar, gazeteci gözaltına alındığında ya da mahkemeye getirilirken ellerine kelepçe vurulur da, katil yakalandığında kelepçe takılmaz mı!