Ankara Kızılay’da Somalililer tarafından işletilen Saab Cafe’nin tabelasının geçen günlerde yapılmak istenen açılışı polis müdahalesiyle karşılaşmıştı. Açılış sırasında orada bulunan Deva Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da müdahalenin hukuksuz olduğunu savunarak işletmecilere destek olmuştu. Yeneroğlu’nun itirazı üzerine, emniyet amiri olduğu belirtilen sivil giyimli bir kişiyle de gerginlik yaşanmıştı. Yeneroğlu’nun sosyal medya hesabında paylaştığı videoda sözkonusu kişinin “Senin gibi tiplerin ne olduğu belli, ahlâksız sensin lan, adam gibi konuş, milletvekiliymiş…” dediği görülmüştü.

Tartışma konusu haline gelen görüntülere AKP içerisinden de dikkat çeken bir tepki geldi. AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda “Dün İstanbul’da bir milletvekilinin polise tokat atması gibi, bugün Ankara’da bir polisin milletvekiline parmak sallayarak üzerine yürümesi de asla kabul edilebilir değildir” ifadelerini kullandı.

FURKANCILARA DA DESTEK OLMUŞTU
AKP Ardahan Milletvekili Orhan Atalay, Adana'da polisin Furkan Vakfı üyelerine müdahalesini eleştirerek "Failler sadece cop sallayanlar değil, bugün önemli bir gelişme bekliyorum. Bu Emniyet Müdürü mü olur Vali mi olur onu bilemem" demişti.

"Hiç kimse bu görüntülere göz yummamızı bekleyemez" diyen Atalay şunları söylemişti:

Bu kötü görüntüler 30 yıldır unutulmuştu. Hiç kimse bu görüntülere göz yummamızı bekleyemez. AK Parti'nin Türkiye'yi nereden nereye getirdiği belli. Furkan Vakfı'nı bilmem. Kime yapılırsa yapılsın bu kabul edilemez. Mağdurun kimliği sorulmaz. Bu böyle olmamalıydı. AK Partili bir vekil olarak kabul edilemez buluyorum. Bu manzarayı kabul etmiyorum. Münferit de olsa bu görüntüleri küçümseyemeyiz. Mülkiye müfettişleri ile yapılanlar geçiştirilemez. Bu fotoğrafın hafızalardan silinmesi için kim emir vermişse kim organize etmişse toplumun gözü önünde cezalandırılmalı. Bu ülke işkencelerden faili meçhul cinayetlerden çok çekti. Bu olay çok büyük bir olay. AK Partilileri rahatsız etti. Çünkü sorumluluk bizde. Failler sadece cop sallayan polisler değildir. Ben bugün önemli bir gelişme bekliyorum. Bu emniyet müdürü mü olur vali mi olur onu bilemem.