AKP Urfa Milletvekili Fakıbaba da patladı. Fakıbaba, partisine 'hesap verme' göndermesinde bulundu.

AKP Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Eşref Fakıbaba partisine ve bürokratlarına tepki gösterdi.

Twitter hesabından bir açıklamada bulunan AKP'li Fakıbaba, ‘hukuk’ vurgusuyla halka hesap verilmesini istedi.

Bütün siyasetçilere ve bürokratlara ‘hesap verme’ çağrısında bulunan Fakıbaba, "Bütün siyasetçiler elbette dürüst, adaletli, demokrat olmalı, hakka ve hukuka riayet ederek halkımıza her zaman hesap verebilmelidir. Bütün bürokratlar da aynı şekilde bu değerlere bağlı olmalı ve hesap vermeleri gerektiğini unutmamalıdır” ifadelerini kullandı.

İPEK ÖZBEY: İŞLER YÜRÜMÜYOR

Fakıbaba'nın attığı tweet'ten sonra kendisine ulaşarak neden bu tweeti attığını soran gazeteci İpek Özbey, "sanırım Saray dışında işler yürümüyor. Kimse kendi başına adım atamıyor" değerlenmesinde bulundu. 

Özbey, Fakıbaba'nın demecini şu sözlerle aktardı:

"Geçen gün bir vatandaş aradı, 'Tarım Bölge Müdürüyle görüşmek istiyorum' dedi. 2 kere adını adını vermek istemediğim bakanlıktaki bölge müdürünü aradım bana cevap vermedi. Fakat sonra benim aracı olduğum arkadaş görüşmüş. Kendisine 'Benim vaktim yok, sizin bakanınız da beni aradı, kendisine cevap vermiyorum bak' diyerek telefonu göstermiş.Benim aramalarıma cevap vermediğini göstermiş. Fakınbaba, eğer onu arıyorsa vatandaşın derdi için arıyordur, oysa telefona cevap vermemeyi marifet sayıyor. Bürokrasi işini yapacak, halkın sorununu çözecek, siyasetçiler de bürokratlar da işlerini yapacak..." 

Özbey, Fakıbaba'nın bu paylaşımı partiyi karıştırmak için yapmadığını söylediğini belirtti. Özbey, Fakıbaba'nın "Çok samimi olarak içimden geçerek paylaştım. Bu koltuğa geldiğinde neydin, nasıl oldun bunların sorulması lazım. Herkes hesap verebilmeli" dediğini aktardı.