Toplumsal Haber Merkezi

AKP Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ’ın danışmanı Murat Gaygusuz'un Fethullah Gülen'e ilişkin paylaşımları ortaya çıktı.

Hamza Dağ'ın danışmanı olduğu iddia edilen AKP'li Kürşat Ayvatoğlu'nun lüks bir araç içerisinde kokain kullandığı görüntülerin ardından AKP'den açıklama yapılmıştı. 

Dağ’ın danışmanı Muhammed Doğan, Kürşat Ayvatoğlu isminde bir kişinin danışman ya da özel kalem kadrosunda çalışmadığını söylemiş "Hamza Dağ’ın meclis kadrosuna bağlı 3 danışmanı bulunmaktadır. Birinci danışman Muhammet Doğan, ikinci danışman Abdürrahim Atasever, üçüncü danışman Murat Kaygusuz. Genel Merkez Özel Kalemi ise Kadir Aytunkaynak’tır. Bunların haricinde danışmanı yoktur" ifadelerine yer vermişti.

AKP'li isimler tarafından da tescillenen danışmanlar arasında yer alan Murat Gaygusuz'un Fethullah Gülen'e ilişkin paylaşımları gündem oldu. Gaygusuz, 18 Aralık 2013 tarihinde yaptığı paylaşımda Gülen'e yönelik "Aslan düne kadar AK Parti şimdi AKP oldu? Bize gelince Hoca Efendi dediysek hala Hoca Efendi!" ifadelerine yer verdiği paylaşım yurttaşların gözünden kaçmadı.

AKP'li Hamza Dağ'ın yardımcıları arasında yer alan Gaygusuz 14 Kasım 2013 yılında yaptığı bir diğer paylaşımında ise "Ne çabuk unuttuk 1999'larda evlerimizin basıldığını,Hoca efendinin ülkeye girişinin yasak olduğunu. Arada geçmişi hatırlamakta fayda var !" ifadelerine yer verdi.

AKP'li Gaygusuz'un paylaşımları şu şekilde: